Незалежна громадсько-політична газета

У них живе душа мандрівника

ссПонад вісімдесят учнів п’ятих-сьомих класів шкіл міста Каменя-Каширського та сіл Раків Ліс і Видричі стали учасниками цікавого спортивного заходу, організованого минулого четверга Камінь-Каширською районною станцією юних туристів з нагоди Всесвітнього дня туризму. Протягом кількох годин малеча змагалася на відкритому повітрі у вправності пошуку контрольних пунктів у грі зі спортивного орієнтування, подолання непростих перешкод з пішохідного туризму та в’язання хитромудрих туристських вузлів.

Переможці визначалися окремо між класами.
У ході напруженої боротьби першість серед учасників 5-6 класів дісталася школі – гімназії №2 м.Каменя-Каширського, у сьомих лідерство закріпила за собою команда НВК №1 міста. А от другі та треті місця дісталися командам, які прибули із села Раків Ліс.
Варто принагідно зазначити, що нині на базі районної станції юних туристів займається 202 учні, також окремо гуртки діють при школах.
За словами керівника районної станції Івана Тищука, їхні вихованці проявляють величезний інтерес до заняття туризмом.
“Туризм – це активний відпочинок і романтика. Саме останнього найбільше не вистачає сучасному поколінню. Мета нашої станції – відірвати дітей від комп’ютерів, ґаджетів, шкільного навантаження і зацікавити їх проводити більше часу у спілкуванні з природою в мандрівках та туристських спортивних змаганнях”, – підсумовує Іван Степанович.
Олександр ПРИЙМАК, фото автора.

с1.jpg...

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *