Незалежна громадсько-політична газета

Учителю, ви мудрість вічна!

Вчительська доля… Вона переплетена малиновим голосом шкільного дзвоника, дитячим щебетом, постійним пошуком, недоспаними ночами над учнівськими зошитами, турботою про вихованців. Саме такою вона є у хорошої людини, мудрої та добросердної колеги Тетяни Кирилівни Федорової. Цьогорічна осінь зібрала її багатий ужинок — 41 рік педагогічного стажу.
Зорепадом пролетіли літа. За роки свого вчителювання Тетяна Кирилівна виховала сотні школярів. Серед її вихованців є люди різних професій. Але до кожного з учнів у вчительки був індивідуальний підхід.
Сила вчителя не у владі, а у його учнях, у вмінні бути добрим, мудрим. Саме лагідність у поєднанні з вимогливістю, готовність поспівчувати у разі невдачі, уміння щиро радіти найменшим успіхам — складові доброзичливої атмосфери на уроках Тетяни Кирилівни. Вона не лише досвідчена вчителька, а й добра та турботлива мама і бабуся. До речі, син Тетяни Кирилівни — єдиний із села нині боронить рубежі України на сході. Він не ховався за спини інших, не тікав. Він там тому, що дуже любить свою Україну і маму, бо вони нероздільні. Дочка Альона радує онуками, які час від часу навідують бабусю. У такі моменти її оселя оживає, грає веселковими барвами любові.
Ось і пора відпочити. Стоїть і поглядає Тетяна Кирилівна туди, в кінець вчительського шляху, ніби хоче побачити там усіх, з ким ділила радощі, розчарування, успіхи, невдачі. В душі перегортає прим’яті листочки пам’яті, а та ятрить, нічим не згасиш. Літа нищівно нахиляють до стоптаного рясту, омитого дощем хвороби.
Я горджуся, що доля звела мене з Тетяною Кирилівною. Адже Ви, шановний вчителю, — творець людської душі, майстер таланту, зодчий радості, мислення, охоронець добра на землі. Уклін Вам доземний!
Ганна СМІТЮХ, село Гута-Боровенська.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *