Незалежна громадсько-політична газета

Риболовля закінчилася нещасним випадком

1e1008aeb48b919a162997b5fec95bbfУ день Великомученика Пантелеймона, 9 серпня, двоє молодих людей обгоріли внаслідок ураження струмом.

22-річний та 23-річний жителі села Піщане Іван Ш. та Михайло Ф. рибалили на річці Стохід поблизу сіл Великий та Малий Обзир.
Як припускають місцеві жителі, вони, ймовірно, закидали вудилище та ненароком снасті зачепилися за електролінію, під якою знаходилися. Внаслідок цього і травмувалися – отримали термічні опіки.

— Карбонові вудилища сучасних вудок є електропровідні. Тож необачне невдале закидання біля електролінії цілком могло призвести до ураження рибалок струмом, — каже Великообзирський сільський голова Василь Смолярчук. – Та обставини цього випадку розслідуватимуть правоохоронні органи.
На місці ураження хлопців струмом залишилося невелике заглиблення в землі та обгорілі рештки їхнього одягу.
За словами сільського голови, потерпілим першу допомогу до приїзду “швидкої” надавали у місцевому ФАПі. Опісля їх карета екстреної допомоги доставила у реанімаційне відділеня Маневицької ЦРЛ.
Окрім медиків на місце події невдовзі прибули і поліція та електрики. Адже через те, що рибалки зачепили електропровід, а тут, до речі, проходить «ПЛ110кВ», у селі не стало світла. Електропостачання було відновлене.
Правоохоронці наразі встановлюють інші обставини події.
Потерпілі вже сім днів перебувають у лікрані у тяжкому стані. Сьогодні медики борються за їхні життя. Цілком ймовірно, що не обійтися без операції — потрібна пересадка шкіри. А ще — 150 донорів крові, яку можна здати і в Луцьку, і в Ковелі, і в Камені-Каширському чи іншому місті, вказавши лише для кого. До речі, для потерпілих вже здали кров деякі жителі сіл Піщане, Полиці, а також працівники райвідділу поліції.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *