Незалежна громадсько-політична газета

Приміський поїзд кане в Лету?

сЗалізнична станція у Камені-Каширському, яка понад століття функціонує у нашому місті, на межі зникнення. Принаймні державна політика ось уже останні десять років цілеспрямовано веде до цього.

На одній із останніх сесій міської ради було розглянуто депутатське звернення народного депутата Ірини Констанкевич. Обраниця адресувала владі міста прохання передбачити кошти у міському бюджеті на відшкодування ПАТ “Укрзалізниця” затрат за перевезення пільгових категорій громадян приміським поїздом “Ковель-Камінь-Каширський”. Адже держава цього чомусь не робить.
Як поінформувала на своєму сайті Ірина Констанкевич, ще у червні до неї звернулася жителька міста Каменя-Каширського Олена Магричан з проханням посприяти у збереженні залізничного руху пасажирських вагонів з м. Камінь-Каширський до м. Ковель, який припинено.
“Звичайно, можна говорити, мовляв, хто там ще їздить тим залізничним транспортом, адже маршруток вистачає. Однак, беручи до уваги сьогоднішні ціни на ліки, комунальні послуги, продукти харчування у відповідності до рівня наших зарплат і пенсій, то обирати особливо малозахищеним категоріям громадян не доводиться”, — йдеться на сайті.
З цього приводу Ірина Мирославівна зверталася до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна. Однак це не увінчалося хоч якимось результатом.
“У вищих чиновницьких кабінетах байдужі до того, як будуть добиратися люди із Ковеля до Каменя-Каширського, бо з Києва їм цього не видно”, — поінформували на сайті народного депутата.
Не змогла посприяти у вирішенні проблеми і Камінь-Каширська міська рад. Як пояснили на сесії, у міській казні немає на це фінансового резерву. Кошти з перевиконання бюджету ще в червні перерозподілено. А здорожчання будматеріалів на дорожньо-ремонтні роботи змушує міську раду більш заощадливо ставитися до своїх фінансових надходжень.
“Залізничне перевезення пасажирів приміським потягом меншим чином стосується жителів міста, які в більшості користуються маршрутним автотранспортом. Але залізничний рух є досить актуальним для жителів сіл Нуйно, Сошичне, Запруддя, де є станції, на яких потяг сполученням “Камінь-Каширський-Ковель” теж робить зупинки. Тому вважаю, що цю проблему окрім депутатів міськради мала б спільно з нами вирішувати і районна влада з органами самоврядування згаданих сіл”, — наголосив заступник міського голови Микола Шворак.
Олесь Федорович.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *