Незалежна громадсько-політична газета

Тризуб із самшиту

сЛісівники ДП “Камінь-Каширське лісове господарство” перед конторою підприємства “виростили” із вічнозелених кущів самшиту величезний тризуб.

Помічено, що в українського народу спалах громадянської свідомості, патріотизму, сили духу проявляється якраз у часи великої скрути і потрясінь. Усе, що пережив він за останні чотири роки і переживає нині, змушує по-інакшому подивитися на долю нашої держави. Сьогодні чи не кожен український населений пункт на заході, в центрі та в більшості східних областей у знак єдності із всією країною старається використовувати якнайбільше державної символіки. Властива така хороша тенденція і нашому району.
Ще минулоріч довкола адмінбудівлі ДП “Камінь-Каширське ЛГ” лісоводи провели озеленення. На території у 0,6 га спочатку розрівняли землю, зробили газон, створили проект посадки насаджень. Тож тут тепер зеленіють туя, козацький ялівець, клен гостролистий кулястої форми, голуба ялинка. Родзинкою ландшафтного проекту стала одна із найдавнішніх декоративних кущових культур — самшит, з якого дбайливо висаджено фігуру великого вічнозеленого тризуба.
Щоб усе це утримувати в належному стані, було запроектовано і зроблено спеціальну крапельно-зрошувальну систему поливу. Лісівники розповідають, що завдяки датчику дощу через комп’ютерну систему регулюється подача води — двічі на день полив вмикається автоматично. Система запрограмована так, що коли йде дощ, полив не відбувається, аби не було перенасичення вологою ґрунту.
Як стало відомо, на цьому лісівники не збираються зупинятись. У їх планах — провести озеленення прилеглих територій усіх лісництв. Відтак найближчим часом вони мають намір реалізувати ландшафтні проекти з озеленення біля адмінбудівель Пнівненського та Карпилівського лісництв, де ведуться ремонтні роботи та проводиться благоустрій територій.
Нагадаємо, що саме лісівники минулоріч допомогли озеленити територію міської паркової зони, зокрема біля ставка, який міська рада розчистила.
Олесь Федорович.

сс

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *