Незалежна громадсько-політична газета

Маршрут нерентабельний

Тепер долю пасажирів залишили на відкуп міської ради, у якої просять компенсації на покриття збитків перевізникові.

Міська маршрутка сполученням Підцир’я-Камінь-Каширський-Раків Ліс частково змінила свій графік роботи. Нещодавно вона почала відправлятися з села Підцир’я не так, як раніше, а о 8 годині 30 хвилин.

Як пояснив на зустрічі з представниками влади району та міста перевізник Володимир Ніщик, який взяв на себе зобов’язання обслуговувати даний рейс, така зміна розкладу руху — вимушена, адже раніше відправляти йому в рейс свій мікроавтобус немає сенсу. Через те, що зараз пора відпусток, пасажири на 8 ранку майже не їздять.
І взагалі робота цього міського маршруту в майбутньому під питанням через його низьку рентабельність.
“У день моя маршрутка курсує майже порожньою. Пасажирів практично немає. Одне слово: рейс нерентабельний”, — наголосив владі перевізник.
Тепер усе залежить від того, наскільки спрацює в даній ситуації міська рада, яка через виділення відповідної дотації зможе компенсувати автоперевізнику в деякій мірі затрати.
Як стало відомо, Раківліська сільська рада вже підтримала перевізника, заклавши в своїх видатках 10 тисяч гривень, щоб покрити йому частково збитки.
Тепер справа за Камінь-Каширською міською радою. Адже більша частина маршруту припадає саме на її територію. Отож, як підсумував голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, щоб налагодити нормальну роботу маршруту, треба, щоб міська рада з коштів від перевиконання свого бюджету виділила щонайменше 130 тисяч гривень на покриття витрат перевізнику за минулий та поточний роки.
Втім, це зараз зробити буде непросто! На одній із сесій міські депутати вже розподілили кошти від перевиконання бюджету за 5 місяців поточного року. Тепер треба буде або чекати перевиконання в другому півріччі, або вносити повторно зміни в головний фінансовий документ міста.
Нагадаємо, що раніше цей міський маршрут обслуговував перевізник з Ковеля — “АТП 10706”, але він зняв свій транспорт з цього рейсу через малу його рентабельність.
Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *