Незалежна громадсько-політична газета

У місті нарешті відкрито громадську вбиральню

сПланують, що вбиральня працюватиме щодня з 8 ранку до 20 години вечора, а у суботу — з 8 ранку до обідньої пори.
Місце під неї обрали найбільш зручне, за будівлею кафе “Дружба”. Вхід — зі сторони приміщення “Укртелекому”. Щодня цією стороною торує шлях багато людей. Як правило, приїжджі.
Кошти на будівництво туалету виділила із свого бюджету міськрада. Як розповів міський голова Василь Бондар, досить складно було визначитися з місцем під цей делікатний об’єкт. Адже вбиральня є санітарною спорудою, яку дозволяється зводити не ближче, як за 50 метрів від житлових будівель. А таких місць у центрі міста, через щільну забудову, не так і багато.
Приміщення вбиральні із металоконструкції. Воно вийшло досить просторим і має, як і належить, два відділення — окремо для чоловіків і жінок. Його утеплили, обладнали сучасною сантехнікою, підвели електропостачання, воду та каналізацію.
На одній із останніх сесій від окремих міських депутатів лунали нарікання щодо вартості виконання окремих робіт. Василь Бондар зазначив, що готовий відзвітувати за кожну витрачену на вбиральню гривню.
— Хотілося зробити так, щоб було не соромно перед гостями міста. Водночас якість і комфорт вартують дорого, — констатує міський голова.
Приблизно 65 тисяч гривень міськрада витратила на фундамент та підведення до вбиральні комунікацій. Металевий каркас, внутрішнє і зовнішнє оздоблення замовили в підприємця Олександра Чирка. Саме приміщення для надійності укріплене спеціальними металевими швелерами.
Меблі для вбиральні, перегородки та двері до санітарних відділень закуплено за 14 тисяч 575 гривень. Ціна на них є такою, як пояснив Василь Бондар, оскільки вони виготовлені із спеціальної довговічної, водостійкої плити.
Металеві сходи обійшлися у 15 тисяч 200 гривень.
За вбиральнею закріплені два працівники, яким до кінця року передбачені кошти на зарплату. Хоча в міськраді вже визнають, що утримувати вбиральню в комунальній власності буде для міста затратно. Тому не виключено, що її можуть передати найближчим часом в оренду.
І насамкінець про не менш головне. Потрапити у заповітні кабінки “М” і “Ж” можна, заплативши 2 гривні.
Олесь Федорович,
фото автора.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *