Незалежна громадсько-політична газета

Для Камінь-Каширської державної нотаріальної контори і омбудсмен не авторитет?

Упродовж восьми років я жодним чином не можу отримати інформації про спадкове майно, зокрема, будинок, мого дядька Чирка Демида Григоровича, який проживав разом з моїм батьком. Я маю підозру, що зазначений спадок у неправомірний спосіб отримала інша людина.

Тому 4 серпня 2017 року я звернувся до нотаріуса Камінь-Каширської державної нотаріальної контори пані Кузьміної із запитом про те, чи залишалося мені спадкове майно після померлих у 1986 році батьків та померлого Чирка Д.Г. Проте відповіді протягом місяця я так і не отримав, чим порушене моє право. Відтак змушений був звернутися з відповідним листом-скаргою на дії державного нотаріуса до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. У свою чергу Уповноважений Верховної Ради України з прав людини 3 жовтня 2017 року звернувся із запитом до Камінь-Каширської державної нотаріальної контори, проте відповіді і цього разу ніхто не надав, про що керівник секретаріату Уповноваженого повідомив мене та Камінь-Каширську державну нотаріальну контору листом від 2 лютого ц.р. Разом з тим омбудсмен запропонував останній надати відповідь до 19 лютого ц.р. та відкрив кримінальне провадження у справі про порушення мого права на звернення. У листі Секретаріату омбудсмена також зазначено, що “відповідно до статті 188-40 КУПАП невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або представників Уповноважено Верховної Ради України з прав людини тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, тобто від 1700 до 3400 гривень.
Ось така у нас правова держава, у котрій ось так розуміють, тлумачать і виконують закони особи державних установ, уповноважені задовольняти запити громадян. Сподіваюся, що керівництво Камінь-Каширської державної нотаріальної контори хоча б у відповідь на мою публікацію в пресі відповість, чому ігнорує і ухиляється від відповіді на мій запит та запит Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Олег Стахович ЧИРКО, м.Камінь-Каширський.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *