Незалежна громадсько-політична газета

Техперсонал шкіл району сподівається на підтримку губернатора

a45f7d379783d0843cbd5cfe312aПитання, чи будуть технічні працівники освіти району отримувати вчасно та в повному обсязі зарплатню, наразі залишається відкритим. Тим часом нещодавно призначений губернатор Олександр Савченко пообіцяв вивчити проблему і лише тоді висловити свою позицію.

У бюджеті на 2018 рік закладено трохи більше половини необхідних коштів на утримання техперсоналу шкіл Камінь-Каширщини. Якщо конкретно, то цих коштів вистачить на 7 місяців. Тобто, щоб розраховуватися з людьми за роботу в повній мірі, не вистачає 14 мільйонів гривень.
Чому склалася така ситуація? Як пояснюють районні керівники, все тому, що техпрацівники працюють на зарплату за тарифною сіткою. Однак щомісяця їм змушені доплачувати, щоб люди відповідно до законодавства отримували не менше мінімальної заробітної плати. А в бюджеті скоріш за все цього не врахували.
У ході перевірки за участю спеціалістів облдержадміністрації, незалежних аудиторів, як запевняють у відділі освіти, встановили, що на рівні району ніяких розрахункових помилок не допустили. «Відтак вважати, що схибили десь тут, нема підстав», — каже начальник відділу освіти РДА Віктор Пась. Та й кількість обслуговуючого персоналу у школах Камінь-Каширщини, запевняють, цілком обґрунтована.
Але тим часом люди все ж хвилюються, бо не хочуть втрачати робочих місць, але і працювати безкоштовно вважають безглуздо. Наразі до Великодня вони отримали заробітну плату за березень. Як буде з виплатами далі, час покаже.
Районні ж посадовці намагаються знайти вихід із ситуації. Повністю перекрити брак коштів за рахунок районного бюджету, кажуть, нереально. А тому ще в березні зверталися до губернатора Володимира Гунчика. Він розглядав можливість допомогти виплатити зарплату технічному персоналові закладів освіти за рахунок нерозподільчого резерву.
Однак нещодавно Президент України призначив іншого голову Волинської обласної держадміністрації. Тож районні посадовці вирішили шукати підтримки у вирішенні цієї проблеми у новопризначеного Олександра Савченка.
Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, начальник відділу освіти Віктор Пась та голова районного комітету профспілки працівників освіти Людмила Кузьмич побували минулого тижня на прийомі у губернатора та окреслили суть проблеми. Проте Олександр Ілліч не зміг дати конкретної відповіді, оскільки не вивчив питання. Та оскільки тепер йому відома проблема, голова ОДА запевнив, що приділить цьому відповідну увагу.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *