Незалежна громадсько-політична газета

Легальне працевлаштування — запорука трудових і соціальних гарантій

30421451_1031044507033763_60245124_nДнями у Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему «Легальна зайнятість». У заході взяла участь начальник Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар, яка провела паралелі та роз’яснила відмінності між трудовим  та цивільно-правовим договором. 

Безробітні дізналися про всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування та про види шахрайства при працевлаштуванні. Особливо було наголошено на тому, що неофіційний найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальної допомоги у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності. Роботодавець зобов’язаний надати працівнику трудові та соціальні гарантії, передбачені трудовим законодавством (відпустки, оплата тимчасової непрацездатності, надання пільг, забезпечення особливих умов праці для жінок, неповнолітніх тощо).    Таким чином правник підвела учасників семінару до розуміння того, що легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, відпочинок, відсутності матеріального забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття, пенсійного забезпечення.

Т.Стоцька, провідний фахівець з профорієнтаційної роботи Камінь-Каширської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.    

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *