Незалежна громадсько-політична газета

У районі діє державна програма підтримки тваринництва

телятаСьогодні тваринницька галузь України потребує захисту. На жаль, традиція, коли в кожній селянській родині обов’язково мали корівку-годувальницю, відходить у небуття. Втрата населенням інтересу утримувати ВРХ, високі ціни на корми та відсутність стабільного ринку збуту молочної продукції змушують господарників зменшувати поголів’я, або й взагалі пускати його під ніж.

Аби зупинити цю невтішну статистику і стимулювати власників корівок збільшувати поголів’я, запроваджена, зокрема і в нашому районі, державна програма фінансової підтримки одноосібних господарів, які вирощують молодняк ВРХ. Так, за утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців гарантована виплата складає 300 гривень за голову; від 5 до 9 місяців – 700 гривень; від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову.
Загалом обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 гривень із розрахунку на одну голову. Щоб отримати дотації, господарникам слід звернутися в органи місцевого самоврядування (міську/сільську ради). Наразі з місцевого бюджету також виділені кошти у сумі 39 тисяч гривень для підтримки особистих селянських господарств, які утримують 3 і більше корів.
Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *