Незалежна громадсько-політична газета

Пишаймося, що ми – українці!

IMG_20171107_130727У школі села Верхи пройшли заходи, присвячені Тижню української мови та літератури.
До цієї події учнівський і педагогічний колективи готуються завше старанно: прикрашають класи вишиваними рушниками, кетягами калини, обрамлюють класні дошки українським орнаментом, аби створити атмосферу врочистості.

Приємно було споглядати на усміхнених хлоп’ят і дівчаток, одягнених у вишиванки, – маленьких патріотів, які горять любов’ю до рідної країни. До свята вони створили десятки малюнків, а ще написали твори, есе про мову, родину, Україну.
Продовжилося дійство декламуванням віршів про мову, написаних поетами–класиками, а також авторських, що належать перу наших шкільних майстрів поетичного слова. Гарним подарунком для присутніх став міні-концерт української народної пісні і танцю.
Насамкінець були підведені підсумки тематичного конкурсу на краще оформлений клас, малюнок чи твір. Переможці, а їх виявилось дуже багато, отримали заслужені грамоти. Учні зробили висновок: пишаємось, що ми – українці, наша мова – найкраща, наймиліша, вона ж – солов’їна.
Воістину справедливо сказав Т.Г.Шевченко: «…на москалів не вважайте, нехай вони собі пишуть по-своєму, а ми по-своєму. У їх народ і слово, і у нас народ і слово. А чиє краще, нехай судять люди».
Ірина Монець,
педагог-організатор ЗОШ села Верхи.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *