Незалежна громадсько-політична газета

Про Камінь дізналася вся Україна

22046120_1986761848267020_6780778607122165272_nГазета «Полісся» розповідала про те, що Роман Птачик із Каменя-Каширського візьме участь у фестивалі авторської пісні «Вітрила пригод». 23-24 вересня це дійство відбулося у Луцьку. Роман представляв на ньому пісню «Камінь-Каширський назавжди», яку написав до 820-річчя міста, та пісню «Присвята перемозі». Ці твори ми публікували у суботньому номері районки від 23 вересня. А виступав Роман на сцені зі своєю донькою Ольгою, яка виконувала епілог до «Присвята перемозі». На гала-концерті йому акомпонував на сопілці Едуард Богач.
Відтак камінь-каширські таланти посіли на фестивалі почесне II місце. Щоправда, розділили його з Ганною Стульською із Луцька. А перша сходинка дісталася львівському барду Оксані Чухліб та Анатолію Рибіну з Києва.
Наш автор та виконавець пісень був нагороджений дипломом та премією. Запросили Романа Птачика і на всеукраїнський фестиваль авторської пісні “Оберіг”, який відроджується (проводився ще з 80-их років минулого сторіччя).
Приємно зазначити: голова журі кіноаматорів Тетяна Миколаївна Гайдукова наголосила, що відеоробота Андрія Куницького та Романа Птачика “Камінь-Каширський назавжди”, представлена в номінації «фільм-мандрівка», відкрила не тільки для неї, а й для всіх учасників фестивалю Камінь-Каширський. До речі, її відзначили дипломом…
Роман Птачик повернувся додому приємно вражений дружньою атмосферою заходу.
— Заради нових знайомств і варто проводити подібні фестивалі, — зауважує Роман. – У рамках фестивалю відбулася захоплююча розмова з альпіністкою Дарією Душечкіною, котра розповідала про свої сходження, зокрема на Пік Леніна на Памірі. Цікавим і змістовним був майстер-клас від Олега Володкевича, його розповіді про країни і місця, які він відвідав. Корисні знайомства з відомими фотомитцями, які увійшли до складу журі конкурсу: Павлом Луцаком, Віктором Чухрайом, Володимиром Стельмахом, кіномитцями Тетяною Гайдуковою, Андрієм Повзуном, Олегом Володкевичем, письменником Петром Коробчуком, керівником славнозвісного у минулому луцького гурту “Автограф” Наталією Гончарук, волинським бардом Ігорем Баранюком, письменником-бардом, учасником бойових дій на сході Юрієм Щербиком з Луцька та іншими.
До речі, учасниками фестивалю були митці з різних куточків України — Києва, Харкова, Львова, Новограда-Волинського, Кам’янця-Подільського, Житомира, Рівного, Євпаторії, Тячева, Трускавця. Та найбільше — з Волині.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *