Незалежна громадсько-політична газета

Стобихівці поїхали на прийом в Міносвіти

Протестні настрої в Стобихівці не згасають, навпаки, набувають нових обертів. Минулотижневі переговори представників влади і громади села виявились безрезультатними. Станом на вчорашній ранок у класах місцевої школи і далі було порожньо. Батьки продовжують не пускати своїх дітей на навчання та вимагають побудови тут нового закладу освіти. А доки чиновники мовчать і не дають конкретної відповіді, селяни вирішили їх “простимулювати”. Напередодні, тобто у неділю, ініціативна група батьків відправилася до Києва, аби викласти своє бачення ситуації міністру освіти Лілії Гриневич.

Звісно, пробитися звичайним поліщукам у високі владні кабінети буде непросто. Та долею школи перейнялася нардеп Ірина Констанкевич, вона підготувала звернення до міністра освіти, де просить розібратися у ситуації, що склалася в Стобихівці, Оленине та ряді інших шкіл району. У четвер, 7 вересня, звернення було зареєстроване в Міністерстві, тож є надія, що на проблему стобихівців звернуть увагу. Про перебіг зустрічі ми повідомимо згодом.
Над врегулюванням конфлікту продовжують працювати і на місцевому рівні. У понеділок керівник районного відділу освіти Віктор Пась вкотре побував у Стобихівці, де зустрічався з представниками батьківського колективу, дирекцією. Позиція головного освітянина Камінь-Каширщини залишається незмінною – потреба в новій школі є, але вирішувати дане питання слід конструктивно, не робити заручниками дітей, які через протест не здобувають знання.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *