Незалежна громадсько-політична газета

Знову п’ять?!

1488381886_okrugУ Волинській облраді не погоджуються з позицією уряду та МОЗ щодо створення трьох госпітальних округів в області та наполягають на п’яти.

Про це йшлося минулої середи під час засідання комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.
Начальник управління охорони здоров‘я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що на Волині міністерство рекомендувало створення трьох госпітальних округів.
Зокрема, Луцького, куди входитимуть Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Маневицький та Рожищенський райони; Ковельського: Камінь-Каширський, Ковельський, Любешівський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Турійський, Шацький райони; Нововолинського: Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони.
«Ми просили й створення четвертого округу з центром у Камені-Каширському, однак відповіді від міністерства досі не отримали», – зазначив він. Таку пропозицію влада подала у серпні, коли делегація Камінь-Каширського району побувала на прийомі у голови ОДА Володимира Гунчика і змогла переконати його у необхідності створення окрім Луцького, Ковельського і Нововолинського ще четвертого госпітального округу із центром у Камені-Каширському. Тоді губернатор доручив Ігорю Ващенюку підготувати додатковий лист про це і надіслати у МОЗ. Як бачимо поки що тиша.
За словами голови комісії Олександра Зінчука, реформа розпочинається не так, як повинна була.
«Система госпітальних округів – недолуга система. Є рішення обласної ради про п’ять округів, є думка громади і міняти своє рішення нам нема сенсу. Нібито зараз подано проект встановлення плати за медичні послуги. Це є польська модель: хто дешевше зробив, той більше заробив. Якісна послуга за найнижчу ціну», – наголосив Олександр Зінчук.
Комісія знову рекомендувала створення в області п’яти госпітальних округів: Луцького, Ковельського, Нововолинського, Камінь-Каширського та Любомльського.
Підготував Олександр ПРИЙМАК.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *