Незалежна громадсько-політична газета

У Стобихівській школі не розпочався навчальний рік

image-0-02-05-9e61a1c65784c4c648c51d8f77bfedc3c4338945708b9d9705c2c72f1204783e-VБез свята, без шкільної лінійки, без квітів, без привітань і подарунків залишилися цьогорічного першого вересня стобихівські школярі. Напередодні нового навчального їхні батьки прийняли рішення: діти не підуть у школу. Причина загальновідома — школа аварійна, тісна, не відповідає елементарним вимогам. Село, де досить динамічно зростає кількість учнів (шкільна учнівська спільнота сягає кількох сотень), потребує нового навчального закладу. Таку вимогу перед владою району, області неодноразово ставили жителі Стобихівки. Однак досі безрезультатно.

“Ми усвідомлюємо, яку відповідальність покладаємо на себе. Але, повірте, іншого шляху ми не бачимо, аби нарешті влада зрозуміла серйозність проблеми. Усі діти заслуговують на належні умови навчання. Наші — теж. Їхнє життя і здоров’я для батьків — найважливіше за все. Це має зрозуміти кожен чиновник від районного до міністерського рівня, який сидить у комфортному кабінеті”, — прокоментувала вчора вранці ситуацію журналістам “Полісся” мама, яка назвалася Оксаною.
Коли готувався цей номер до друку, нам стало відомо, що делегація батьків вирушила на зустріч з губернатором Володимиром Гунчиком у село Осівці, який цього дня прибув на свято першого дзвоника у тутешню школу.
Більш детальний матеріал про ситуацію, що склалася в Стобихівці, читайте в одному з найближчих номерів газети.
Петро ТРОФИМЧУК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *