Незалежна громадсько-політична газета

Волонтерів Камінь-Каширщини нагородив Президент

 

c1З нагоди Дня незалежності медаллю та дипломом «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» відзначено Сергія Шуміка, а орденом «За заслуги» ІІІ ступеня — волонтера і учасника АТО Василя Гупалика.

так, підприємець міста Каменя-Каширського Сергій Шумік вже отримав медаль «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Вручив йому відзнаку голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у День незалежності під час урочистостей в Луцьку.

9 вересня 2014 року Сергій Шумік вперше побував на Донбасі разом із своїми однодумцями із гуманітарним вантажем від жителів Камінь-Каширщини. З тих пір він уже три роки поспіль возить нашим бійцям допомогу. Це були просто продуктові вантажі, спецодяг та спецобладнання, це були речі першої необхідності і медикаменти. Ним передавалися адресні посилки, дитячі листи. Він організовував та досталяв бійцям в АТО автомобілі, автозапчастини, забирав із зони бойових дій транспорт, який тут ремонтувався і відправлявся назад. І цей перелік можна ще продовжувати, проте Сергій вперто заявляє:

— Цю нагороду ми заслужили всі разом. Це передусім Олег Ліпич, Леонід Токарчук, Адам Дем’яник, Микола Букало, Володимир Хомік, Андрій Чурак. Це всі жителі району. Адже, якби люди не відгукувалися, то і ми б нічого не зробили.

Сьогодні Сергій Шумік разом з іншими волонтерами Камінь-Каширщини знову готують поїздку на передову. Комусь завезуть пральну машинку, комусь електроплиту, холодильник, картоплі з нового урожаю. Знову дякуватимуть їм бійці, командири, волонтерські організації. А тут вони дякують усім, хто підтримують їхню ініціативність та допомагають матеріально і, звичайно, морально. А ще Сергій дякує своїй дружині і діткам, які щоразу, коли він відбуває на схід, хвилюються і моляться Господу за його благополучне повернення. Адже їде він, як не як, а на війну.

Тож вітаємо нашого волонтера із давно заслуженою державною нагородою.

 

*  *  *

Відповідно до указу Президента Петра Порошенка державну нагороду за волонтерську діяльність отримає і Василь Гупалик із села Пнівне. Його удостоєно ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Василь Іванович перед тим, як розпочати свою волонтерську діяльність, брав участь в антитерористичній операції. Він пройшов іловайський котел, був у полоні, потім знову повернувся на передову.

Тепер Василь Гупалик підтримує бойових побратимів, земляків, які перебувають в АТО, організовуючи для них допомогу.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *