Незалежна громадсько-політична газета

“Не можна дискримінувати одних за рахунок інших”

 

Так прокоментувала народний депутат Ірина Констанкевич позицію голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, який вважає, що нардепи повинні спрямовувати кошти, залучені на округи з фонду соціально-економічного розвитку, лише на 3-4 великі об’єкти області, вартість яких становить понад 50 мільйонів гривень.

 

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявляє, що кошти, які народні депутати залучають на свої округи в рамках програми соціально-економічного розвитку, повинні спрямовуватися на 3-4 великі об’єкти області, а не розпорошуватися по селах і містечках.

 

Про це він заявив під час наради щодо розподілу коштів з фонду соціально-економічного розвитку.

Варто зауважити, на 23-й виборчий округ народний депутат Ірина Констанкевич залучила майже 28 мільйонів гривень. Ці гроші спрямовані на закупівлю обладнання в медичні заклади, на ремонти шкіл, освітлення вулиць, утеплення дитячих садочків та інше. Проте, на думку Володимира Гунчика, всі ці кошти повинні були надійти на будівництво кількох великих об’єктів, тобто трьох-чотирьох шкіл, вартість кожної з яких становить понад 50 мільйонів гривень.

Народний депутат Ірина Констанкевич вважає, що така позиція чиновника неправильна, адже усі платники податків області рівні у своїх правах. Тому робити кілька великих об’єктів за рахунок інших – неприпустимо. На думку нардепа, на фінансування цих шкіл кошти  має знаходити, в першу чергу, облдержадміністрація в державному бюджеті та вирішувати через державний фонд регіонального розвитку найгостріші питання області – адже це її пряма функція як виконавчої влади.

«Я постійно їжджу на свій округ і бачу всі  проблеми волинських селян. Школи опалюються пічками, туалети на вулиці, амбулаторії без води.  Тому я підтримую і тих, хто десятиліттями не бачив від держави жодної підтримки, жодної копійчини, і таку школу, як в Осівцях. Саме на неї я скерувала 3,5 мільйони гривень. Але ми не маємо права відмовляти і лікарні в Маневичах у придбанні мамографа, адже в цьому районі висока онкозахворюваність серед жінок, – наголошує Ірина Констанкевич. – Усі люди є платниками податків і ми зобов’язані їм допомагати. Не можна дискрімінувати одних за рахунок інших, чи обмежувати їх право на доступні соціальні послуги. Нардепи залучили кошти – подякуйте. І старайтеся, як виконавча влада, вчасно та ефективно їх використати».

 

Довідково. На 23-й округ за сприяння народного депутат Ірини Констанкевич протягом 2016-2017 років з фонду соціально-економічного розвитку надійшло майже 28 мільйонів гривень. З них  на Маневицький район – 6 мільйонів 700 тисяч, Камінь-Каширський  – 7 мільйонів 534 тисячі, Любешівський  – 4 мільйони 232 тисячі, Ківерцівський  –  5 мільйонів 304 тисячі. В розрізі об’єктів, кошти скеровані  у 71 школу, 13 дитячих садочків, у 16 сільських клубів та будинків культури, у 21 заклад охорони здоров’я та  для 28-ми інших інфраструктурних об’єктів.

Алла КОПТЮК.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *