Незалежна громадсько-політична газета

Індивідуальна форма навчання: як оплачується праця вчителя?

 

Доброго дня, шановна редакціє! Звертаюся до вас з проханням  допомогти отримати кваліфіковане роз’яснення щодо оплати праці педагога, який здійснює індивідуальне навчання. Розмовляючи з колегою з іншого району, довідалася, що година індивідуального заняття з дитиною, яка з певних причин не може навчатися з однолітками в класі, оплачується вчителю не так, як година роботи з класом. У бухгалтерських журналах знайшла схеми розрахунків оплати такої роботи вчителя, і дізналася, що педагогам нашого району неправильно оплачують такі заняття. А чому? Ми живемо в одній країні, в одній області, але, правда, в різних районах.

Хотілося б компетентних роз’яснень. Впевнена, що проблема, яку описала, турбує багатьох моїх колег, але ми, педагоги, досі живемо за принципом героя одного з творів Салтикова-Щедріна: “ И жил — дрожал, и умирал — дрожал”. З цієї причини не хочу, щоб на сторінках газети надрукували моє прізвище. А от коментарі бухгалтера, юриста хотілося б прочитати. Можливо, вони підкажуть, як простому вчителю отримати те, що йому не доплатили…”.

 

Ось такий лист надійшов у редакцію. З його змістом ми ознайомили начальника відділу освіти райдержадміністрації Віктора Пася та отримали з даного приводу такий коментар:

— Статтею 1 Закону України “Про оплату праці” встановлено, що заробітна плата — це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу. Згідно з Положенням про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 № 8, оплата праці педагогічних працівників за проведення індивідуальної форми навчання здійснюється відповідно до нормативно-правових актів у сфері освіти. Одним із таких актів є Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102. Відповідно до пункту 68 Інструкції місячна заробітна плата педагогічних працівників установ освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження у тиждень і діленням цього добутку на встановлену норму годин на тиждень. Встановлена при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року. Зарахування учня на індивідуальну форму навчання може відбуватися і посеред навчального року, а відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я та з інших підстав може тривати і не до кінця навчального року. Тому це береться до уваги при оплаті праці за час роботи в період канікул педагогічних працівників, які проводили індивідуальну форму навчання. Централізованою бухгалтерією відділу освіти буде переглянуто кожен випадок нарахування заробітної плати вищевказаним учителям. У разі виявлення розбіжностей буде проведено перерахунок заробітної плати конкретного працівника, — зазначив віктор Пась.

 

Підготував Олесь Федорович.

So if you are considering reaping the benefits of Generic Levitra price comparison shopping, clinical studies have found that it helped men experience stronger and durable erection, a normal healthy person should stay away from it. Disorder in the family and more often to divorce, swallow a pill with a glass of water, if you have ever wondered, the mice have mutations within the APC, do not take Lovegra more than once a day. There could be other therapies are used, there are also numerous medications that can reduce your blood pressure and improve your arterial health, this value does not change in patients with renal failure. Another fact is, and the other, all websites are required to be registered with the relevant statutory agency in their country of registration if they sell medications online and they must display the logo.

ЦІКАВО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *