Незалежна громадсько-політична газета

Школярів НВК №1 визнано одними з кращих природолюбів України

c1Сьогодні питання збереження довкілля особливо гостро постало перед українцями. Забруднена атмосфера, знищені природні об’єкти, сотні зниклих тварин і рослин – таким є невтішний наслідок бездумної діяльності людини. З кожним днем потреби тутешніх мешканців зростають все більше, вичерпуються і ресурси, яких вже тепер бракує для підтримання ключових напрямків української економіки. Правда, у цій біді ми не самотні. Сучасний технологічний світ стоїть на порозі великої екологічної катастрофи. Тож, аби нагадувати постійно про це представникам влади і простим громадянам, ось уже три десятиліття в Україні діє рух з екологічної пропаганди, учасники котрого щорічно влаштовують тематичні зустрічі, конкурси, де розповідають про проблеми захисту довкілля і шукають шляхи його відновлення.
Нещодавно у Полтаві відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти (агітбригад) “Земля – наш спільний дім”. Більше сотні юних екологів прибули сюди із різних куточків країни, аби представити власні напрацювання з теми збереження ландшафтів свого краю. Загалом 22 команди – переможці обласних відбіркових етапів конкурсу змагалися на одній сцені за звання кращих природолюбів. Протягом трьох днів учасники дивували суддів і гостей заходу запальними танцями, майстерним співом, декламували вірші на екологічну тематику, а також у театралізованих номерах закликали любити і берегти природу.
Рівень підготовки школярів був настільки високим, що часом журі сумнівалося кому віддати першість. Однак у підсумку найкращими колективами стала четвірка команд, чільне місце серед котрих зайняла Камінь-Каширська агітбригада “Фація” із школи-ліцею №1, яка завоювала друге місце.
Щодо решти, то гран-прі Всеукраїнського конкурсу дісталося команді “Вітаміни” (Київська область), перше місце у команди “Ромен-цвіт” (Сумська область), а ось третю сходинку посіла агітбригада “Джерело” із селища Шишацьк (Полтавська область).
Переможці були нагороджені дипломами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, сертифікатами, а також подарунками від організаторів конкурсу.
Чудовим підсумком конкурсу стала пісня про Україну, яку спільно виконали усі команди-учасниці.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *