Незалежна громадсько-політична газета

Для кого була призначена граната?

PM889image003

Вранці минулого вівторка село Нуйно сколихнула резонансна звістка: на решітці біля входу в літній павільйон одного із місцевих закладів торгівлі виявлено розтяжку з гранатою.
У відділі Камінь-Каширської поліції ці чутки того ж ранку підтвердили, але конкретну інформацію надали згодом цього ж дня у ввечері, коли були відомі всі подробиці. Як поінформувала працівник райвідділу поліції Надія Шумік, 2 лютого вранці на металевій решітці літнього павільйону, що біля магазину села Нуйно, чоловік власниці закладу виявив підозрілий металевий предмет, зовні схожий на ручну гранату Ф-1, і повідомив про це у поліцію. До речі, цей торгівельний заклад знаходиться недалеко від школи. На місце події прибула слідчо-оперативна група райвідділу поліції та вибухотехніки Головного управління Національної поліції у Волинській області. Підозрілий предмет, закріпелений за допомогою пластмасових хомутів, обережно зняли. При відкриванні і закриванні дверей механізм гранати не спрацьовував. Гранату було вилучено і направлено для проведення експертизи. Наразі правоохоронці також з’ясовують, чи не привезений цей небезпечний “сувенір” із зони АТО.
Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Правоохоронці проводять заходи із встановлення особи, яка вчинила цей злий умисел.

PM778image002Нуйнівський сільський голова Віталій Ярощук говорить, що власниця магазину Валентина Назаревич практично не має недоброзичливців, адже вона не конфліктна, спиртним не торгує.
— Звідки в селі могла взятися граната — теж весь час сам про це розмірковую. Більш всього, це чиясь дурнувата витівка, або злий жарт людини із хворою психікою, — переконаний Віталій Іванович. — Ми маємо 9 учасників АТО, 5 з них демобілізувалися. Всі вони цілком нормальні хлопці, які на подібне не здатні. Тим більше підприємець Валентина Назаревич постійно надавала допомогу українській армії.
PM217image001На даний момент ми не маємо інформації про те, була граната бойовою чи ні. Можливо це з’ясується до дня чергового випуску газети. Тож читайте про це у суботньому номері “Полісся” за 6 лютого ц.р.
Олесь ФЕДОРОВИЧ
Фото з сайту: www.vl.npu.gov.ua

РЕЗОНАНС

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *