Незалежна громадсько-політична газета

У Камені-Каширському відбувся “Фестиваль сім’ї”

VLUU L210  / Samsung L210

Якось розмірковуючи на тему сімейних відносин, один із учнів запитав у відомого мудреця, що таке щастя? Той, трохи поміркувавши, відповів йому на це: “Людині для щастя потрібні всього чотири речі: кохана половинка, родичі, які не лізуть в душу, вірні друзі та здорові діти”. Кажуть, що справді міцна родина – запорука успішної країни. Тож з метою популяризації сімейних цінностей у Камені-Каширському був проведений “Фестиваль сім’ї”. Сотні камінь-каширських татусів і матусь разом із своїми дітками прийшли минулої неділі до міського парку, аби позмагатися та гарно відпочити. До речі, “Фестиваль сім’ї”, ось уже другий рік поспіль організовує церква Євангельських християн-баптистів.

За цей короткий час, зі сміливого починання небайдужих волонтерів, даний фестиваль перетворився на справді унікальний захід, де повсюди вирують щирі емоції, та лунає сміх задоволеної малечі. Пригадайте, коли востаннє ви бачили стільки атракцій зібраних на одній площі, таку масу кумедних конкурсів і естафет? Одним словом подивитися в неділю у нашому парку було на що. Ще від входу до центральної алеї назустріч нам виринула група веселої дітвори на новомодних самокатах. Крокуємо далі… і знову малеча, щось старанно вимальовує, зручно вмостившись за спеціально встановленими для цього столами. Як дізнаємося згодом, це вони виготовляють фоторамки для своїх любих батьків і інші поробки.

Поближче до ігрового майданчика кілька маленьких непосид виконують карколомні повітряні кульбіти на батуті. Обабіч двоє хлопчаків, наче справжні будівельники, зі знанням своєї справи вибудовують чималу дерев’яну вежу. То вони так розважаються у гігантську версію популярної настільної гри “Дженга”. Трохи подалі їхні колеги намагаються впоратися з шашками, які “розрослись” до просто неймовірних розмірів. Одразу біля них розмістилася лава для жиму штанги, на котрій кожен охочий міг “потягати” кілька десятків кілограмів, а опісля вправи отримати білети на каву, чай чи солодкі напої.

Тут вам і імпровізований салон краси, де юні принцеси залюбки робили собі вишукані зачіски. Та навіть стенд із реалістичними моделями ще не народжених дітей, що демонстрували увесь процес розвитку плоду в лоні матері. Набільше навідувалися сюди звісно ж представниці прекрасної статі. При цьому як молоді дівчата, так і жіночки старшого віку реагували на таку “наочність” однаково прихильно, показуючи наскільки дар материнства важливий для них.

Під час Фестивалю відвідувачі також мали змогу написати листа своєму коханому, чи коханій і одразу ж відправити його “Поштою подружжя”, спробувати “на смак” подружнього життя, позмагавшись із “справжньою” нареченою хто відкусить найбільший шмат короваю, та зробити цікаве фото на згадку. А найбільш відважні ще й випробувати свої сили на скеледромі, та в конкурсі “Супертато”.

Хто-хто, а татусі цього дня побували у ролі справжніх супергероїв. Як вам, протягнути двотонну автівку на сотню метрів та ще з водієм за кермом?! Вражає… Отож бо й воно. Уявіть як здивувалися наші журналісти, коли на їхніх очах не якісь там стронгмени, а прості камінь-каширські чоловіки запросто приборкували цю механічну гору металу і пластику, при цьому посміхаючись, та з гумором коментуючи сам процес. А таких силачів виявилось багатенько. Серед одружених чоловіків звання “Супертато” завоювали Олександр Наумик, Роман Шумік, Микола Обушко. Серед хлопців – Ігор Шпірук, Сергій Лукашук, Володимир Обушко.

Стомилися? Але це ще не все. Фестиваль тривав далі, і знову маса отриманих вражень, приємних розмов, зустрічей. Ух… стільки всього, що просто важко й перелічити. Скажемо так, що ми не помітили жодного присутнього, кому було б не цікаво. А підсумком чудового свята став концерт, по завершенню котрого усі переможці змагань отримали призи.

 

Зазначимо, що місцевий “Фестиваль сім’ї” організований в рамках “Всеукраїнського Тижня Подружжя”, який цьогоріч проходив у нашій країні з 15 до 22 травня. Метою заходу було популяризувати інститут сім’ї серед молодого покоління українців, об’єднати християнські церкви навколо теми подружжя та шлюбу, привернути увагу громадськості до проблем сучасної сім’ї, тощо.

Олександр Приймак,

фото автора.

 

VLUU L210  / Samsung L210

VLUU L210  / Samsung L210

VLUU L210  / Samsung L210

VLUU L210  / Samsung L210

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *