Незалежна громадсько-політична газета

Талантами славиться мистецький заклад

с1Так, вихованці викладача Мирослави Гапонюк здобули наступні перемоги: І місце – Вадим Корольчук та Ілля Пилипчук, ІІ місце – Соломія Міхальова, ІІІ місце – Діана Федчик, а також ІІ місце посіла Мар’яна Логвенюк – учениця 7 класу (викладач Галина Триндюк).
На конкурсі з музично-теоретичних дисциплін перемоги мали: Маргарита Барилюк – І місце, Марія Михалик – ІІІ місце (викладач Світлана Швед); Софія Демчик – І місце (викладач Зінаїда Храброва); Ірина Костючик – ІІІ місце (викладач Людмила Довгун).
Особливої уваги заслуговує конкурс хорових колективів. На третій тур до міста Луцька було відряджено близько ста учнів школи. І всі відмінно впорались із завданням. Хор старших класів під керівництвом Заслуженого працівника культури України Людмили Довгун посів І місце. Особливі слова подяки від членів обласного журі отримав молодий педагог Сергій Карпік, який представляв хор хлопчиків, бо цей колектив теж здобув І місце. ІІІ місце посів хор молодших класів (керівник Зоя Богач).
Традиційно обласний науково-методичний центр культури Волині проводить конкурс народно-інструментальної музики «Калинова сопілка». У нинішньому році школа представила два колективи цього жанру. Так, оркестр народних інструментів (керівник Лідія Сацик) має І місце, ансамбль домристів (керівник Ірина Гембік) – ІІІ місце.
Вже традиційно щороку у школі мистецтв про-ходить урочистість із відзначення талановитих учнів, які стали лауреатами. Тож підводячи підсумки навчального року, нача-льник відділу культури райдержадміністрації Євгенія Сидорчук днями привітала пере-можців та їх наставників і вручила заслужені дипломи та грошові винагороди. Приємно те, що очільник галузі завжди піклується про підвідомчу установу, сприяє у фінансуванні поїздок на конкурси, вболіває за успіхи. Хотілося б висловити щирі слова вдячності батькам за сприяння у фінансуванні поїздок, пошиття костюмів, вирішення організаційних питань. Слід сказати, що підтримує талановитих дітей краю і міська рада. Окрім фінансового сприяння саме з ініціативи та за підтримки міського голови Василя Бондаря по закінченні навчального року буде організована екскурсія до музею-садиби композитора Ігоря Стравінського у місто Устилуг.
Олена КОЗІК,
директор школи мистецтв,
фото Андрія Літвінчука.

 

с2

с3

с5

с6

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *