Незалежна громадсько-політична газета

Березова алея першокласників

с1Днями наймолодші учні ЗОШ І–ІІ ступенів села Соснівка взяли участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та посадили березову алею.

Юні природолюби своїм прикладом продемонстрували, як треба ставитися до природи, любити її та оберігати. Участь у цій справі взяло 12 соснівських першокласників разом з класним керівником та вчителем трудового навчання Оксаною Швиднюк.
Усі працювали старанно і завзято. Адже це їх перша шкільна весна. Хоч діти виросли у прекрасному поліському краї, добре знають довколишні ліси, адже не раз збирали там гриби та ягоди, та жоден із них ще ні разу не садив берізок. Їм усе було в новинку.
— Такої старанності ми давно не бачили, – говорять вчителі. — Хлопчики і дівчатка дуже відповідально поставилися до цієї клопіткої роботи. Подбали, аби їхні деревця були правильно посаджені, доклали максимум зусиль, аби берізки прижилися. Першокласники дивувалися, що з цих невеличких саджанців колись виростуть високі та могутні дерева.
Так і буде. Час пролетить швидко і непомітно. Для цих дітей настане найвідповідальніша пора у їхньому житті – вибір майбутньої професії. Не важливо ким вони стануть у майбутньому – вчителями чи лікарями, водіями чи лісниками. Головне, щоб завжди залишалися Людьми. А перші берізки першокласникам запам’ятаються на все життя. Та чи упізнають вони їх, коли стануть дорослими?
— Можливо і не впізнають, – кажуть вчителі, – а деревця своїх дорослих дітей упізнають і стрінуть, мов найкращих друзів, порадують прохолодою та затишком, цілющим соком. І лише дивлячись на світлини, вже дорослими теперішні першокласники згадуватимуть, як садили дерева.
Та й коли людина власними руками спробує посадити дерево і відчує цю нелегку справу, то в майбутньому вона ніколи не захоче його знищити.
Наталія Куцик,
заступник директора
з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІ ст.
села Соснівка.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *