Незалежна громадсько-політична газета

З доріг міста зникають… ями

с1На жаль, до великодніх свят у місті не все зроблено в плані ремонту доріг. Проте все ж таки окремі роботи міській владі вдалося виконати. Так, на центральних вулицях проведено так званий аварійний ремонт дорожного полотна. Спеціальною машиною вирізано верхній шар там, де були великі вибоїни, і “залатали” ці місця асфальтом. Також подовжено асфальтний з’їзд із вулиці Ватутіна на Перше Травня. Розпочато ремонт проїжджої частини вулиці Торгової…

 — Всі роботи проводимо в рамках програми із соціально-економічного розвитку на 2017 рік, — розповідає заступник міського голови Микола Шворак.

— Хочу звернути увагу, що цьогоріч працюємо за новими технологіями. Адже до капітального ремонту дорожного полотна в місті залучили “Ковельське шляхово-будівельне управління №63”, яке має власний сучасний асфальтний завод. Він виготовляє поліпшену за складом асфальтобетонну суміш, можна сказати, більш збалансовану.

— Добре, але ж вулицю Торгову почали ремонтувати лише цьогоріч, а вона була закладена в програму минулого року.

— Будь-які роботи без наявності коштів не проведеш. Торік ми не встигли провести ямковий ремонт на цій вулиці, бо погодні умови не дозволяли. Тому розпочали ремонтувати її цього року. Хоча, зізнаюся відверто, повністю, від початку до кінця, її відразу зробити не вдасться.

— Чому?

— Там є складний відрізок завдовжки близько двохсот метрів. Він починається від повороту з вулиці Матросова. Цю частину доведеться ремонтувати зовсім за іншими технологіями. А коли це буде — не беруся прогнозувати.

Щодо інших центральних вулиць міста, то ми плануємо провести ямковий ремонт їх усіх. Зокрема, на Ковельській, Перше Травня, Коніщука, Шевченка та провулку Шевченка.

— Чи всі роботи буде проводити ковельське підприємство?

— На жаль, ми цього собі фінансово дозволити не можемо. “Ковельське шляхово-будівельне управління №63” має залатати великі вибоїни, а маленькі ями плануємо ремонтувати так званою “плювачкою” луцької фірми “Унідор”, яку ми залучали в попередні роки.

— Цьогоріч люди із вдячність згадували міську владу за грейдерування шляхів.

— На грейдерування проїзних частин вулиць та провулків з ґрунтовим та щебеневим покриттям затрачено загалом 27 тисяч гривень. Роботи виконувало ТзОВ “ДОФ Арбо”, яке належить підприємцю Анатолію Буську. Крім того вже зроблено щебеневе покриття проїжджих частин вулиць Гайова, Європейська (колишня — Свердлова), Фестивальна, провулку Коніщука (від Тихої до Магістральної).

Також відремонтовано в асфальті дорогу із Ватутіна на вулицю Данила Галицького. Вартість робіт склала близько 500 тисяч грн. З цих коштів 200 тисяч грн. профінансувала міська рада, а 300 тис. грн. в рамках співфінансування надали місцеві підприємці, які мають тут виробничі приміщення та склади, а саме Ростислав Кот, Петро Луцик, Юрій Василевський, Григорій Гембік, Володимир Лисов, Микола Букало, Володимир Басюк, брати Геннадій, Володимир, Юрій та Роман Вознюки.

— Як вам вдалося переконати спонсорів долучитися до ремонту цього шляху?

— Більше того, це їхня ініціатива. Підприємці запропонували заасфальтувати цю дорогу. Такі хороші ініціативи не можна залишати без підтримки. Тому міська рада долучилася фінансово. До речі, якби всі бізнесмени міста вчинили так, як ці люди, переконаний, ми б мали шляхи із ідеальним покриттям. Адже лише спільними зусиллями можна привести їх до належного стану.

Олесь Федорович,

фото автора.

с2

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *