Незалежна громадсько-політична газета

Творчий педагог, хороший досвід

с1Цікавий семінар вчителів зарубіжної літератури відбувся нещодавно на базі НВК №2 м. Каменя-Каширського. На зустріч з учителями була запрошена Ірина Хроменко — автор більше 300 публікацій; автор і співавтор більше 20 посібників для вчителів; співавтор факультативного курсу «Творчість В. Шекспіра», схваленого МОН України; лауреат премії ім. О. А. Захаренка; член журі Всеукраїнських фахових творчих конкурсів, експертних комісій; тренер консультативно-тренінгового центру «Педагог». Вже рік Ірина Анатоліївна очолює відділ освіти Смілянської РДА, але зарубіжну літературу не полишає, бо для неї вона не просто предмет, а справа її життя, справа для душі.

Прекрасно знаючи свій предмет, володіючи методикою викладання зарубіжної літератури, педагог захопила вчителів глибиною викладу матеріалу, яскравими цікавинками, здатністю бачити найнепомітніші здібності учнів і розвивати їх. А ще вона зупинилась на 8 ознаках сучасного уроку літератури, розвитку навичок мислення високого рівня, використанні «Піраміди Блума», проектних технологій, особистісно-зорієнтованому навчанні, структурі уроку розвитку критичного мислення, на організації індивідуального навчання на уроках літератури, поділилась досвідом, як пристосувати учительські методики до індивідуально-психологічних особливостей школярів. Ірина Анатоліївна розкрила важливість і особливості аналізу та інтерпретації художнього твору, використання технології проблемного навчання на уроках літератури, застосування ігрових технологій, методів інтерактивного навчання.
Ми мали можливість підвищити свою майстерність, вдосконалити власні вміння та знання щодо методики проведення сучасного уроку зарубіжної літератури, дізнатися, як зробити його цікавим та високоефективним. Тренінгові заняття привабили нас своєю мобільністю. Ми брали активну участь у кожному етапі.
Представлена інформація була і цікавою, і корисною, і пізнавальною, а найголовніше доступною і супроводжувалась великою кількістю прикладів.  Вся зустріч пронизана новизною, безпосередністю та неординарністю проведення. Педагогів вразили та захопили не тільки мудрість і величина таланту І.А.Хроменко, але і її вміння спілкуватися з людьми, чарівність її голосу, сила слова, щирість та відкритість. Усі присутні отримали сертифікати про успішне проходження тренінгу.
Бажаємо нашій колезі довголіття при доброму здоров’ї, пронести доброту, щедрість, доброзичливість через усе своє життя, даруючи їх людям, а від цього отримувати душевну насолоду і велику радість.
Щиро дякуємо за добре продуманий і організований семінар Лесик Т. К. — методисту районного відділу освіти, та особлива подяка Пугач Л. В. — керівнику районного методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури. Зичимо їм добра, радості, творчої наснаги, енергії, ентузіазму на многії, многії літа. З роси і води вам, шановні колеги.
Катерина Боснюк,
вчитель зарубіжної літератури ЗОШ І-ІІІ ст.
села Полиці.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *