Незалежна громадсько-політична газета

Вони надають перевагу книгам

123a7719aaafcaf08011519d98055d42Стародавні мудреці називали читання “Найвищим мистецтвом, яке потрібно опановувати все життя”. Сьогодні для багатьох людей паперові книги замінили новомодні гаджети, телебачення та інтернет; з них вони черпають інформацію, читають історії, та навіть віртуально подорожують у інші країни. Звичайно, прогрес не стоїть на місці. Однак як стверджують дослідники, лише наодинці з книгою людина веде внутрішній духовний діалог між собою та її героями, зміцнює розум, розвиває уяву та творче мислення. Погоджуються з цим твердженням і юні читачі Камінь-Каширщини.
Цієї весняної пори близько двох десятків справжніх поціновувачів книг вже традиційно зібралися у стінах районної бібліотеки, аби позмагатися в конкурсі читачів серед учнів 6-7 класів “Кращий читач-2017року”.
Школярі творчо презентували загалу свої улюблені твори, ділилися цікавими читацькими відгуками про них, а також заохочували однолітків прочитати ці книги.
У підсумку перемогу вибороли шестикласниця Ірина Сацик із села Грудки та семикласник Богдан Найдич із міста Каменя-Каширського. 30 березня вони представлять наш район на обласному конкурсі “Книгоманія – 2017”. Переможець цього відбіркового етапу отримає звання “Супер-читач”, а також шанс потрапити до Львова, де з 1 по 3 червня відбудеться фінал змагань – Фестиваль дитячого читання “Книгоманія”. Тут дітлахи зможуть наживо поспілкуватися з письменниками, взяти участь у різноманітних квестах та інших розвагах.
Нагадаємо, конкурс дитячого читання “Книгоманія” – це просвітницька ініціатива громадської організації “Форум видавців”, започаткована у 2002 році. За цей час від регіонального, тобто поширеного лише на Львівщині, він переріс до рівня загальнонаціонального і охоплює бібліотечні мережі усієї України.
Мета конкурсу – підвищення рівня культури дітей, заохочення їх до систематичного читання, розвитку у малечі завдяки читанню комунікативних навичок, критичного мислення, кращої соціалізації і самореалізації, а також підвищення соціального значення бібліотек.
Олександр Приймак.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *