Незалежна громадсько-політична газета

Варварство на дорозі одних обертається бідою для інших

1486561790_sam_2572Камінь-Каширська дорожня дільниця філії «Старовижівський автодор» ДП «Волинський облавтодор» звертається до громадян та користувачів доріг загального користування з проханням бережно ставитися до технічних засобів організації дорожнього руху, елементів облаштування доріг, штучних споруд на них, що в свою чергу забезпечить безпечні та комфортні умови дорожнього руху.

одним із факторів, що негативно впливають на безпеку руху, є навмисне руйнування дорожніх споруд, крадіжки металевих елементів мостів, викрадення та пошкодження дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар’єрного огородження, що несе загрозу безпеці користувачів доріг та призводить до скоєння дорожніх пригод з тяжкими наслідками.

Виникнення ДТП відбувається в результаті впливу численних випадкових обставин, які збіглися в просторі та у часі. Однак всі ДТП поєднує те, що вони трапляються на дорозі. А це дозволяє стверджувати, що дорога в кожному разі впливає як на розвиток ДТП, так і на важкість наслідків.

Разом з тим, найчастіше ДТП – це не випадковість, а трагічна закономірність, уникнути якої було б цілком можливо, якби ми сумлінно ставилися до того, що перебуває на дорозі.

Відсутність того або іншого елемента засобів регулювання дорожнього руху створює аварійно-небезпечну ситуацію на дорогах, що спричиняє реальну загрозу життю водіїв транспортних засобів і пішоходів. І будь на місці знак або те ж бар’єрне огородження – лиха могло б і не статися.

Останнім прикладом може слугувати пошкодження дорожніх знаків у селах Нуйно, Видерта, Бузаки, Видричі, Раків-Ліс. Наразі про їх пошкодження направлені заяви до Камінь-Каширського відділу поліції.

Навмисне пошкодження дорожнього покриття, освітлення, технічних засобів організації дорожнього руху несе найбільшу загрозу безпеки користувачам доріг і приводить до дорожньо-транспортних випадків з важкими наслідками.

Працівники дорожньої галузі звертаються до всіх жителів району із проханням дбайливо ставитися до елементів обстановки доріг, усіляко сприяти її збереженню.

У разі виявлення крадіжок чи пошкоджень технічних засобів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах району, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту, просимо невідкладно інформувати Камінь-Каширську дорожню дільницю філії «Старовижівський автодор» (телефон чергового (03357) 5-05-54) та правоохоронні органи (тел. 102) для оперативного реагування.

Василь Остапук,

начальник Камінь-Каширської дорожньої дільниці.

1486561782_p1010011

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *