Незалежна громадсько-політична газета

Місто залишилося без маршрутки

Тепер, наприклад, жителю Підцир’я, аби добратися на роботу в район райлікарні, доводиться  долати пішки 5-6 кілометрів. А особливо важко хворим і престарілим людям, для яких міська маршрутка була єдиним засобом дістатися в лікувальний заклад тощо.

 1397480228

У Камені-Каширському закрився єдиний приміський маршрут. Автобус сполученням  Підцир’я—Камінь-Каширський—Раків-Ліс з минулого тижня більше не курсує дорогами міста. Як пояснили журналістам у владних кабінетах, перевізник з Ковеля “АТП 10706” зняв свій транспорт з цього рейсу. Мовляв, через те, що цей маршрут є нерентабельним, тобто, не окуповує затрат.

“Як же нам бути?”, — запитують масово жителі міста, телефонуючи з означеної проблеми до редакції. Вони нарікають на бездіяльність місцевої влади, яка не може нічим зарадити їхній проблемі. За словами містян, ця маршрутка є вкрай необхідною, вона має соціальне значення — нею хворі часто добираються до центральної районної лікарні, а мешканці приміських сіл  — на роботу та додому.

Начальник управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Олександр Нікітчук пояснив, що районна влада на згаданого перевізника ніякого впливу не має, адже розклад цього маршруту затверджує облдержадміністрація. Спроби домовитися минулої середи на обласному рівні районним чиновникам також ніяких втішних результатів не принесли, їх там і слухати не захотіли, пояснили, що перевізник відмовився обслуговувати маршрут і на цьому все.

Минулої п’ятниці голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук планував провести робочу зустріч з місцевими перевізниками, аби домовитися з ними про обслуговування маршруту. Про результати цієї зустрічі ми розкажемо в одному з найближчих номерів газети.

Олесь Федорович. 

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *