Незалежна громадсько-політична газета

Анатолій Бусько: Працювати з людьми і для людей справа не з легких, але почесна

Саме ці слова були передумовою нашої розмови із Анатолієм Буськом – директором деревообробної фабрики «Арбо», депутатом обласної ради, якого краяни знають як підприємця-мецената, волонтера.

 У жовтні минулого року на місцевих виборах до волинської обласної ради Анатолій Федорович отримав найбільше голосів серед депутатів обласної ради від політичної сили ВО «Батьківщина».

DSC_1729Зрозуміти секрет його популярності серед жителів поліської глибинки дуже просто. Людську повагу він завоював своєю порядністю та професоналізмом. А ще люди знають, що Анатолій Федорович готовий завжди прийти  на допомогу своїй громаді.

До речі, саме за такі жертовність та меценатство Анатолія Федоровича нагороджено президентською нагородою — орденом «За заслуги» ІІІ ступеня та медаллю «За жертовність і любов до України» від Патріарха Філарета.

Сьогодні Анатолій Бусько звітує про свою депутатську діяльність упродовж року.

— Дуже важливо у будь-якій роботі знаходити спільну мову з іншими. Від цього залежить її успішне виконання. Отже і у обласній раді для вирішення будь-яких питань потрібне взаєморозуміння. Приємно відзначити, що мені вдалося у вирішенні певних питань налагодити співпрацю із депутатами обласної ради, її головою Ігорем Палицею, обласною державною адміністрацією на чолі з Володимиром Гунчиком, а також районною і міською владою. Саме завдяки цьому було вирішено, наприклад, давно наболілу проблему будівництва дороги з твердим покриттям по вулиці Ватутіна. Радує, що до 25-ї річниці Незалежності України вдалося завершити ремонтно-будівельні роботи.

— Звичайно, вагома справа зроблена, і люди вам, як депутатові облради, який доклав певних зусиль до цього, вдячні. Хоча на Ватутіна ще вистачає роботи. Тут слід прокласти тротуари, зробити освітлення.

— Ви праві. І тут ми ще допрацьовуємо. Зокрема, на тротуари вже викроїли із обласного бюджету 150 тисяч гривень. Підкреслюю, це все завдяки тісній співпраці з тими, від кого залежать такі рішення. А я намагаюся знайти спільну мову із посадовцями усіх рівнів. У конструктивному діалозі вдалося вирішити питання фінансування ремонтних робіт дороги у селі Грудки. На ці цілі виділено 200 тисяч гривень із обласного бюджету. До речі, ДОФ  «Арбо» списало борг Грудківській сільській раді за ремонт дороги, що проводився раніше.

— Анатолію Федоровичу, ваша підрядна організація робила спортивний майданчик зі штучним покриттям на міському стадіоні. Її працівники тепер займаються реконструкцією футбольного поля стадіону «Колос». Все це підтверджує те, що ви робите неабиякий вклад у розвиток спорту району.

— У міру можливого намагаюсь підтримати розвиток району. Будучи членом бюджетної комісії обласної ради, при кожній нагоді відстоюю інтереси громади району. Як ви знаєте, досить болючим є питання будівництва та реконструкції шкіл. Ще раз наголошую, що тільки завдяки взаєморозумінню вдається досягати позитивних рішень. Як от виділення коштів на ЗОШ у селі Осівці чи на той же стадіон «Колос». До речі, він збудований ще поляками у далекому 1932 році. І до тепер тут не проводили жодної реконструкції. А останніми роками на футбольному полі вже не працював дренаж і воно стало практично непридатне для проведення змагань. Тож я особисто і вся громада Камінь-Каширського району, а особливо спортсмени, безмежно вдячні Ігорю Палиці та його благодійному фондові «Тільки разом» за реконструкцію нашого стадіону.

— До вас часто звертаються люди як до підприємця, приходять на прийом як до депутата облради.

— Так. У центрі міста по вул. Шевченка, 5 знаходиться моя приймальня, де працює помічник-консультант на громадських засадах. Отже сюди звертаються жителі з усього району. А найчастіше людей приводить до приймальні депутата облради потреба в матеріальній допомозі. Від початку мого депутатства було розглянуто понад 50 заяв громадян. Декому з них надано матеріальну допомогу з депутатського фонду та з власних коштів загалом на кілька десятків тисяч гривень. Окрім того допомагаю людям  дровами та лісоматеріалами.

— Анатолію Федоровичу, можливо, є якісь окреслені питання, над якими маєте намір працювати в облраді у майбутньому?

— Я продовжуватиму відстоювати інтереси району. І пріоритетними питаннями, на які звертатиму увагу, будуть, звичайно, ремонт доріг, благоустрій та розвиток інфраструктури нашого міста і сіл.

Спілкувалася

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ІНТЕРВ'Ю

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *