Незалежна громадсько-політична газета

У Піщаному подбали про пожежне депо

DSC_9171Приміщення для стоянки пожежного автомобіля, переданого з райцентру, селяни спорудили власним коштом, на що витратили 55 тис. грн.

«Піщанці молодці. Подбали про те, щоб діяло у селі місцеве пожежне депо», — кажуть у районі. І справедливо відзначають. Адже у цій стороні у жодному з найближчих сіл немає пожежного автомобіля. У Великообзирській, Верхівській, Полицівській та Гутоборовенській сільських радах наслідки пожеж відчували місцеві жителі на собі вже не раз. Ще б пак, доки ж то з райцентру доберуться рятувальники та розпочнуть свою роботу. Тож через  втрачені дорогоцінні хвилини пожежі завдавали значних збитків. А тепер є надія, що на пожежу бойовий розрахунок прибуватиме у рази швидше. Жителі Піщаного активно підтримали відкриття пожежного депо. І цим самим довели, зокрема, жителям сусідніх Полиць, що коли громада небайдужа, то справи робляться. До чого тут полиці?

— Справа в тому, що автомобіль, який отримали піщанці для гасіння пожеж, спочатку планували передати у Полиці. Але з головною умовою, що для зберігання і стоянки авто буде тепле приміщення. Адже пожежна повинна завжди бути у повній бойовій готовності. Взимку ж при мінусових температурах це приміщення, в якому перебуває авто, повинно обігріватися, — звертає увагу начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк.

Тож автомобіль чекав у Камені-Каширському у СДПЧ-8  майже три роки. Але час ішов, проте у Полицях нічого не зробили. А ось у Піщаному не зволікали. Усією громадою зібрали гроші і звели нове приміщення.

— Місце для його спорудження підібрали, можна сказати, символічно.  Звели його на колишньому згарищі. Тобто на місці, де колись вогонь знищив кілька хат. Односельчани, дякую їм, з розумінням поставилися до цього питання і практично з кожного двору здали гроші, — розповідає сільський голова Ростислав Смаль. – Здавали хто скільки може, але в основному по 200 гривень. Загалом на будівництво цього депо ми витратили 55 тисяч гривень.

Нещодавно піщанське пожежне депо урочисто відкрили. На цій події були присутні  заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олег Билиця, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк, настоятель місцевого Свято-Покровського храму священик Микола Павельчук. У депо уже стоїть автомобіль.  Він у повній бойовій готовності. Працює телефон та напоготові пожежники.

с0

с4

с3

Тетяна ПРИХОДЬКО,

село Піщане.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *