Незалежна громадсько-політична газета

Чуму свиней вдається контролювати

-свиней У минулому номері нашої газети ми повідомляли про напружену ситуацію на Камінь-Каширщині у зв’язку із виявленим збудником африканської чуми свиней у сусідніх Ратнівському та Любешівському районах. Ми продовжуємо моніторити ситуацію та повідомляти нашим читачам про те, чи, бува, не поширився вірус на територію нашого району.

Отож, ветеринари знову заспокоюють і переконують, що все під контролем. Випадків загибелі свиней через африканську чуму на Камінь-Каширщині не зафіксовано. Не було їх більше і на Любешівщині та Ратнівщині.

— У цих сусідніх районах продовжують працювати ветеринарно-поліцейські пости. У нашому районі ветеринари підраховують свиней, як домашніх, так і диких. Зокрема, за останніми даними підрахунок завершили у селах Осівці, Грудки, Оленине, Черче, Видерта. Порахували також і диких кабанів – розповідає в.о. начальника Держпродспоживслужби в районі Віталій Макарчук.

Він також зазначив, що поки діятиме карантин у сусідніх районах, у нашому буде заборонений рух свинини. Сьогодні та завтра не працюватиме свинячий ринок у Бузаках і Камені-Каширському.

— Не дозволяється в районі також торгувати свинячим м’ясом, якщо забій тварини був проведений у домашніх господарствах.  Держпродспоживслужба району провела обстеження ринку та інших торгових точок і не виявила випадків торгівлі забороненою свининою, — підкреслює Віталій Юхимович.

Така ситуація триватиме, допоки на Любешівщині та Ратнівщині діятиме карантин. Тож і у школи та садочки м’ясо свиней, забитих у домашніх господарствах, як це було зазвичай, тепер не завозитиметься.

Тетяна ФЕДЧИК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *