Незалежна громадсько-політична газета

Український стяг – символ свободи народу

230-метрове національне полотнище розгорнули діти на головній площі міста

Минулого вівторка на центральній площі міста перед адмінбудинком відбувся святковий мітинг з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. Перед присутніми на заході виступили голова районної ради Віктор Сус та голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук (на фото). Відкриваючи мітинг, Віктор Сус відмітив історичну значимість дат 23 та 24 серпня для українців.  Адже саме ці символічні дні є початком становлення незалежної та соборної України, її національного відродження.

– Сьогодні в нашій країні йде війна і наші співвітчизники, як колись славні предки-козаки, стримують агресора на Сході, — промовив Віктор Іванович. – І саме державний прапор є їхнім оберегом, символом незламності.  Переконаний, спільними зусиллями українцям вдасться зберегти незалежність, мир та спокій в Україні, зберегти надію і віру в світле майбутнє нашого народу. Нехай сьогодні в усіх поліських оселях замайорить український прапор.

У свою чергу голова РДА Валерій Дунайчук, вітаючи жителів району, відмітив, що український стяг є символом свободи, єднання і слави, адже він уособлює в собі споконвічні мрії українців про волю та гідне майбутнє нашого народу.

— За 25 років це знамено міцно вкорінилося в нашій свідомості. Без нього не обходиться жоден захід. Проте все ж найбільшу повагу державний стяг здобув під час Революції Гідності, коли в центрі столиці на вулицях Грушевського та Інститутській пролилася кров патріотів. Сьогодні ж державні прапори гордо майорять над позиціями наших воїнів на східному фронті. Синьо-жовті стрічки стали символом мужності українських військових, добровольців, волонтерів. Під цим стягом наші хлопці йдуть у бій, відбивають ворожі атаки, мужньо протистоять бойовикам та російській армії, проливають свою кров та перемагають. За час Незалежності ми довели, що можемо долати труднощі та незгоди, що ми могутня та зріла нація, об’єднана синьо-жовтим покровом. І в єдності своїй ми переможемо.

Під час урочистості на щоглі поруч з пам’ятною стіною Героїв Небесної Сотні було піднято синьо-жовтий державний прапор. Полотнище гордо розправилося на вітру, немов символізуючи незламність українського духу. Також під час урочистості вже традиційно вручили паспорти тим юним громадянам, які народилися 24 серпня, в День Незалежності. З рук керівників району документи громадянина України отримали Максим Карпік з села Підріччя та Віталій Босак з села Боровне. Окрім того, подяку голови обласної державної адміністрації з рук Валерія Дунайчука отримала й відома жителям району велика поціновувачка народного фольклору Ганна Павляшик із села Видричі.

Коли ж захід завершився, присутні на мітингу діти розгорнули 30-метровий український стяг. Красиве синьо-жовте полотнище  розпросталося від адмінбудинку вбік центру міста, обрамивши своїми кольорами добру частину пішохідної алеї. Діти з сяючими очима піднімали та опускали полотнище, через що стягом красиво прокочувалися хвилі. Хвилі кольору золотого колосся та мирного чистого українського неба. Ця картина заворожила всіх присутніх. Бо для справжніх українців прапор – більше, ніж державний символ.

Це наша історія, наша гордість, наше майбутнє. З Днем Державного Прапора України, дорогі земляки Камінь-Каширщини! Зі святом Незалежності України!

Сергій Шиліпук,

фото автора.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *