Незалежна громадсько-політична газета

Громаді повернули 50 гектарів землі

Громаді повернулиКамінь-Каширські прокурори через суд домоглися повернення одній з громад району трьох земельних ділянок, які були в оренді у недобросовісного землекористувача.

Господарський суд Волинської області задовольнив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради щодо розірвання договору оренди із товариством з обмеженою відповідальністю, яке систематично не сплачувало орендну плату. Мова йде про використання трьох земельних ділянок загальною площею 50 гектарів.
За даними Головного управління ДПС у Волинській області, цей орендар заборгував Любешівській громаді станом на листопад 2023 року більше 52 тисяч гривень. Не сплачувало товариство самостійно задекларованих сум уже з жовтня 2022 року. І, судячи з інформації, яку отримала Камінь-Каширська окружна прокуратура, воно має заборгованість і за попередні періоди. І не лише за користування землями Камінь-Каширського району. Волинський окружний адміністративний суд у вересні 2023 року приймав рішення про стягнення з цього орендаря на користь держави податковий борг у розмірі більше 376 тисяч гривень. У цій сумі борг перед Колківською, Цуманською, Ківерцівською та Любешівською громадами. Остання, до речі, повідомляла орендареві про необхідність сплати заборгованості з орендної плати за землю, однак претензійний лист повернули у зв’язку з відсутністю адресата за місцем реєстрації юридичної особи.
Відтак камінь-каширські прокурори звернулися до суду з проханням розірвати з товариством договори оренди на три земельні ділянки та повернути землю Любешівській селищній раді. Позов прокуратури був задоволений і рішення суду вже набрало законної сили.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *