Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширська міськрада просить справедливого розгляду справи Романа Червінського

image (2)Депутати Камінь-Каширської міської ради висловили свою стурбованість стосовно перебування під вартою Героя-розвідника Романа Червінського.
З цього приводу вони навіть ухвалили звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Зауважимо, що ексрозвідника Романа Червінського звинувачують у перевищенні службових повноважень під час операції із викрадення російського літака. За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу аеродрому Канатове на Кіровоградщині влітку 2022 року.
Втім депутати Камінь-Каширської міської ради схиляються до думки, що підозра є необґрунтованою, і це дає всі підстави вважати справу політично вмотивованою.
«Романа Червінського утримують в одиночній камері без права побачитись з рідними. Ігноруючи повідомлення про погіршення його здоров’я, орган досудового розслідування, суд та керівництво слідчого ізолятору не забезпечують надання йому належної медичної допомоги», — зауважують депутати, і наголошують, що суспільство сьогодні не має права мовчати про знущання з того, хто розповів правду про зрив спецоперації із захоплення найманих вбивць ПВК «Вагнер».
Відтак у своєму зверненні до голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергія Іонушаса народні обранці просять здійснити контроль за забезпеченням прав, свобод людини і громадянина Романа Григоровича Червінського та ініціювати створення у встановленому законом порядку Тимчасової слідчої комісій Верховної Ради України з приводу розслідування фактів зловживань та порушення законів України керівництвом органів досудового розслідування та суду.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *