Незалежна громадсько-політична газета

Щоб опалювальний сезон був у радість

Подбайте про ефективність роботи системи опалення

kotel_1У нинішній надскладний час кожен господар замислюється, як підготуватися до наступного опалювального сезону, аби пережити його в умовах суворої економії. Кожен шукає можливості і житло обігріти, й кошти заощадити. Фахівці стверджують, що одним із варіантів, як це можна зробити – здійснення професійного очищення системи опалення та проведення своєчасного технічного обслуговування котлів, завдяки чому можна поліпшити обігрівання приміщення без використання додаткових потужностей.
Сервісно-технічне обслуговування котлів – обов’язкове.
Однією з найпоширеніших помилок, яких допускають господарі, що встановили в оселі котел, – нехтування рекомендаціями про необхідність щороку, перед початком опалювального сезону, проводити його сервісно-технічне обслуговування. Більшість звертають увагу на устаткування, коли воно виходить із ладу. І найчастіше, як на зло, це трапляється посеред опалювального сезону, напередодні чи під час свят. Тоді, аби майстри усунули несправність, потрібно чекати кілька днів і потерпати від ряду незручностей. Крім того, не варто забувати про серйозну загрозу розмерзання системи опалення. Тож варто не відкладати таку важливу процедуру на потім, а вже зараз подбати про сервісно-технічне обслуговування джерел обігріву.

Щоб поліпшити тепловіддачу, потрібно промити усю систему опалення

Ковель1!Ще однією з поширених проблем, з якими стикаються користувачі, – зниження ефективності роботи усієї опалювальної системи. Буває, починає слабко гріти котрась із батарей, або верхня її частина гріє, а низ – холодний. Господарі, щоб обігріти житло, встановлюють на котлі вищу температуру, а отже працює він на більшій потужності, що обов’язково відобразиться у платіжках за газ або електроенергію.

Ковель2!Причиною таких проблем майстри називають теплоносій – воду, що циркулює трубами. У нашій місцевості вода має у своєму складі багато хімічних елементів та солей, зокрема магнію, кальцію, калію, а також вапно, глину, залізо та інші органічні сполуки. При її нагріванні в системі опалення і котлах утворюється накип, наліт і осад. Інколи навіть починається хімічна реакція з матеріалом внутрішньої поверхні системи і як наслідок – додатковий наліт та іржа. Буває, забиваються труби, які у більшості будинків заховані у стінах та підлозі. Тому часто потрібне лише промивання системи опалення.
Хибно думати, що таку маніпуляцію може провести сам господар. Для того, аби вона була ефективною, працювати повинен спеціаліст із досвідом, що має відповідне обладнання та знає, які хімічні препарати обрати для кожного конкретного випадку. Лише кваліфікований слюсар зможе визначити ступінь забрудненості, підібрати методи очищення та проведе усі роботи якісно.
Фахівці зазначають, що промивати систему опалення у будинку варто раз у 5-7 років, промивати котел – кожні два-три, а сервісне технічне обслуговування і чищення котла згідно з рекомендаціями виробників та інструкціями треба проводити не рідше разу в рік.

У Камені-Каширському проконсультуватися з приводу поліпшення ефективності роботи вашої системи опалення, її промивання, чищення можна за телефоном 068-733-80-62.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *