Незалежна громадсько-політична газета

Легкоатлети із Камінь-Каширщини мають шанс потрапити в олімпійську збірну

Десять волинських спортсменів претендують на участь в Олімпіаді-2024, яка відбудеться з 26 липня по 11 серпня у Парижі. Крім них Іван Банзерук із Воєгоща та Віктор Шумік із Ворокомле (спортивна ходьба) також мають високі шанси потрапити в олімпійську збірну.

Про це повідомив під час брифінгу ОДА директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук.

Серед кандидатів на участь у головних змаганнях чотириріччя від Волинської області у складі національної збірної команди України є: Яна Беломоіна (велоспорт), Рибачок Андрій (веслування на байдарках і каное), Марія Повх (веслування на байдарках і каное), Анастасія Алпєєва (боротьба вільна), Валерія Шоломіцька (спортивна ходьба), Максим Ткачук (плавання), Тетяна Коб (бокс), Ірина Климець (метання молота), Ерік Костриця (біг на короткі дистанції), Олена Собчук (спортивна ходьба).

Олена Собчук наразі єдина спортсменка області, яка виконала олімпійський норматив. А щоб отримати право виступу на Олімпійських іграх іншим – необхідно вдало виступити на чемпіонаті світу чи іншому континентальному турнірі з конкретного виду спорту або перемогти у відбіркових турнірах.

Очільник департаменту культури, молоді та спорту ОДА зазначив, що також високі шанси потрапити в олімпійську збірну мають Іван Банзерук, Марія Сахарук та Віктор Шумік.

«Не менш важливим є те, що три волинські спортсмени вже здобули ліцензії на літні Паралімпійські ігри 2024 року. Це Юрій Бабинець, Марина Мажула, та Ярослав Окапінський», – додав Олександр Хвіщук.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *