Незалежна громадсько-політична газета

Батьки школярів міста просять організувати підвезення дітей до школи

Жителі деяких віддалених районів міста Каменя-Каширського вже не вперше порушують це питання перед місцевою владою, але з різних причин воно відходить на задній план і за багато років так і не було вирішене.

автобусВтім, зокрема, пропозиція започаткувати довіз шкільним автобусом до ліцею №1 дітей, що живуть «на Островах», вулиці Східній та інших у цьому напрямку, актуальності не втратила. Навпаки. Як переконані батьки, за умов воєнного стану та з огляду на те, що діти навчаються у закладі в три зміни й повертаються додому пізно, це таки необхідно зробити.
«Зараз батьки намагаються самостійно завозити і привозити своїх школярів. Але ж є випадки, коли в них такої можливості немає. Колись про це вже говорили в школі, але тема «замнулася» і питання не зрушилося з місця, потім карантин, війна. Тепер попри все ми поволі повертаємося до звичного ритму життя, і хотілося б, щоб відповідні органи врахували нашу потребу», — зазначили у телефонному дзвінку наші читачі.
Їх питання, чи можна організувати підвезення дітей до ліцею №1 міста, хоча б тих, які навчаються у другу, третю зміни, журналісти «Полісся» переадресували в управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради. Його керівник Сергій Лукашук з усією повагою до батьків не зміг пообіцяти організацію такого підвезення.
«Камінь-Каширська громада забезпечена шкільними автобусами не в повній мірі. Для підвезення дітей до закладів освіти потрібен транспорт для Малої Глуші, просили в Раків Лісі. З тих автобусів, що маємо, деякі перебувають на ремонті. Наразі міський ліцей №1 обслуговує шкільний автобус, але він їздить на Клітицьк, Яловацьк (віддаленість цих сіл 9 км). Спрямувати його ще на якийсь напрям, на жаль, не виходить», — каже Сергій Володимирович.
Наразі керівник не виключає, що в перспективі вирішити це питання таки вдасться, але зауважує, що для організації підвезення школярів по Каменю-Каширському потрібна не одна одиниця транспорту. Адже як тільки постає питання підвезення до школи з одного напрямку, так одразу така потреба виникає в усіх. Тому, каже, у прагненні до кращого поступово досягатимуть цілей.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *