Незалежна громадсько-політична газета

Через війну будівництво Стобихівської школи зупинилось

Діти вже котрий рік навчаються дистанційно

Нова школа у селі Стобихівка, будівництво якої розпочали після багаторічних клопотань про це батьків місцевих учнів, мала би запрацювати ще торік у вересні. Однак розпочалася війна і, на жаль, цей багатостраждальний проєкт відійшов на другий план.

rqJ6H4doTO1Km1rObrwXYRsJ6EDKRwH5ojX6rpKO

Новобудова готова на 35 відсотків: навчальне приміщення, а також спортзал, зведені та накриті, встановлені вікна і двері, підведені комунікації, майже завершена котельня. Тобто залишилися внутрішні оздоблювальні роботи та умеблювання. Але потрібно на це ще аж 90 мільйонів гривень.
Нагадаємо, запроектована школа на два поверхи. Вона розрахована на 350 учнівських місць. Загальна кошторисна вартість будівництва — 130 мільйонів гривень. Кошти на це виділялися за програмою «Велике будівництво». Тепер фінансування припинилося. Припинилися і роботи.
У серпні цього року начальник ОВА Юрій Погуляйко, коли побував на незавершеному об’єкті, зазначив, що готовий виділити кошти із обласного бюджету на продовження робіт за умови співфінансування з місцевого бюджету. Але питання цих витрат є досить делікатним. Про це говорили і минулого тижня під час бюджетних слухань у Волинській облраді.
Тим часом діти села Стобихівка здобувають знання онлайн. Спочатку вони були змушені робити це через коронавірус, а потім сісти за шкільні парти, хай навіть у старій школі, їм завадила війна – тут немає укриття. Відтак більше як дві з половиною сотні стобихівських гімназистів вчаться дистанційно вже котрий рік. Бо ж і довозити таку кількість учнів у сусідні заклади освіти села Карасин нереально – для цього потрібен не один шкільний автобус та чималі витрати на пальне.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *