Незалежна громадсько-політична газета

Хто і навіщо порізав на стадіоні дуби і липи?

С ВІКНОНещодавно небайдужі жителі міста помітили, що на міському стадіоні  «Колос» поменшало багатолітніх дубів та лип. Їх зрізали, залишивши купи гілля та кілька колод. У багатьох виникло запитання: хто і для чого це зробив? Так само багато містян з такими діями категорично не погоджуються. Мовляв, дерева – це зелені легені нашого міста. Повітря, яким ми дихаємо, вдосталь насичене пилом та кіптявою, вихлопними газами. Ці ж зелені оазиси, можливо, хоч трохи його очищають, а в літню спеку дихають свіжою прохолодою.

Стурбовані наші читачі, які спеціально зателефонували до редакції, і тим, куди поділися стовбури зрізаних дерев? Відтак журналісти «Полісся» намагалися з’ясувати це та інше. Однак, як не дивно, це забрало трохи часу.

Знаючи про те, що міський стадіон «Колос» перебуває на балансі відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, ми кілька днів намагалися зв’язатися з його начальником. Та спроби вияснити, чому позрізали дерева на стадіоні, безпосередньо у постійних користувачів земельної ділянки, на якій росли ці дуби та липи, виявилися марними. Ні по телефону, ні так би мовити віч-на-віч цього зробити не вдалося.

Оскільки відділ у справах молоді та спорту РДА виявився для журналістів “недосяжним” (сподіваємося, тимчасово), ми звернулися у міську раду. І там нам повідомили, що ніяких дозволів на зрізання дерев у них ніхто не просив, відповідно вони нікому їх і не давали. У той же час ми з’ясували, що з приводу такого «господарювання» на стадіоні було  звернення в поліцію.

«Очевидно, не спроста люди звернули увагу на це», — подумали ми та запитали у правоохоронців, що їм вдалося вже встановити. Як повідомила Валентина Коширець, інспектор поліції, до Камінь-Каширського відділу поліції дійсно надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що на стадіоні «Колос» по вул. Неродів зрізають дерева. Поліція, звичайно, вже провела певні перевірки і встановила, що ці роботи  проводились працівниками ДПРЧ-8.

Отож на підставі договору на виконання робіт між ДПРЧ-8 Камінь-Каширського відділу ДСНС України у Волинській області та відділом у справах молоді та спорту Камінь-Каширської РДА рятувальники зрізали 12 дерев. А попередньо був складений акт про обстеження цих дерев, у якому засвідчена їх аварійність. Зокрема спеціально створена комісія встановила, що ці 12 дерев можуть впасти під час проведення спортивних змагань та інших масових заходів, що є загрозою життю і здоров’ю громадян. У цьому запевняє начальник Камінь-Каширського відділу ДСНС у Волинській області Андрій Багнюк, який був членом комісії, що проводила обстеження дерев.

Можливо, жителі сусідніх до стадіону будинків також звертали увагу на аварійність тих дерев. Журналісти ж зафотографували ще одне зі зламаною гілкою, яка дійсно може впасти. Ні її, ні дуба бензопила рятувальників поки що не торкнулася.

Що ж стосується того, де тепер зрізані дерева, Андрій Багнюк розповів, що частина деревини була перевезена на територію ДПРЧ-8, щоб не заважати реконструкції стадіону, решта  залишилась на території стадіону. А те, куди подіти деревину, мають вирішити уповноважені на те органи.

До речі, а у поліції вирішується питання про направлення матеріалів по цій справі до екологічної служби. Про це повідомляє інспектор поліції Валентина Коширець.

С1 С2

С3 С4

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *