Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширська ЦРЛ стала кластерною

Тут обслуговуватиметься не менше 120 тисяч людей та надаватиметься більше 20 видів медичної допомоги

Затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я Волинського госпітального округу. Відповідне розпорядження у вересні видав начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

IMG_20231010_084512Відтак увійшло до мережі 20 лікарень. Чотири з них стали надкластерними, сім – кластерними, а дев’ять – загальними.
Зокрема, із Камінь-Каширського району до мережі увійшли три медичних заклади: Камінь-Каширська ЦРЛ та Любешівська і Маневицька багатопрофільні лікарні. А це означає, що вони матимуть матеріально-технічну підтримку від держави.
Як зазначив під час брифінгу ОВА очільник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Легкодух, тепер розпочнеться робота «над розвитком нашого госпітального округу».
Зауважимо, що Камінь-Каширська центральна районна лікарня увійшла у спроможну мережу зі статусом кластерної. Тут обслуговуватиметься не менше 120 тисяч людей та надаватиметься більше 20 видів медичної допомоги.
Любешівська та Маневицька багатопрофільні лікарні віднесені до загальних. У них, відповідно до постанови Кабміну, пацієнтам надаватимуть базові й найпростіші медичні послуги.
Додамо, що ті лікарні, які не потрапили до мережі, матимуть право підписувати договори з НСЗУ, могтимуть працювати, але підтримка у матеріально-технічному плані буде за рахунок місцевих бюджетів.

Підготувала Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *