Незалежна громадсько-політична газета

Транспортний засіб правопорушників поліцейському довелося зупиняти із застосуванням табельної вогнепальної зброї

За опір працівникові правоохоронного органу 21-річному раківлісцеві загрожує до двох років позбавлення волі.

Стрілянина Раків Ліс

Фото ілюстративне

У селі Раків Ліс поблизу одного з торговельних закладів молодики активно розважалися недільного вечора. Свою гучну гулянку продовжили навіть у комендантську годину, тобто після опівночі, чим добряче дошкулили місцевим жителям. До того ж один із дебоширів ще й завдав тілесних ушкоджень 40-річному односельцеві, у зв’язку з чим той викликав на місце події поліцейських групи реагування патрульної поліції Камінь-Каширського РВП. Постраждалий також вказав місце і марку транспортного засобу, у якому знаходився правопорушник.

Коли поліцейський наблизився до автівки порушників для встановлення осіб і здійснення перевірки документів, водій раптово «дав по газах», затиснувши при цьому руку правоохоронця віконним склом. Побачивши, що автомобіль тягне на швидкості патрульного, напарник, маючи на те всі законні підстави, вирішив зупиняти транспортний засіб із застосуванням табельної вогнепальної зброї. Однак не завдав пошкоджень колесам, що дозволило зловмисникам втекти. Проте звільнити з небезпечної пастки колегу таки вдалося.
Горе-водія з пасажиром через годину затримали на території приватного господарства. Обоє «любителі пригод» були напідпитку. Транспортний засіб вилучили. Під час інциденту, за винятком руки поліцейського, ніхто не постраждав.
«Співробітники групи реагування патрульної поліції обслуговували виклик за фактом побиття мешканця села Раків Ліс. У ході зупинки автомобіля, вказаного потерпілим, водій Mercedes-Benz вчинив опір представнику влади, спричинивши поліцейському тілесні ушкодження. Керманича затримали у порядку статті 208 КПКУ. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.342 Кримінального кодексу України. Також складено протокол за ст. 130 КУпАП – водіння у стані алкогольного сп’яніння. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове розслідування», – коментує ситуацію очільник Камінь-Каширського райвідділу поліції В’ячеслав Мартинюк.
22-річний пасажир, ймовірно, також понесе кримінальну та адміністративну відповідальність за непокору вимозі представника правоохоронних органів і хуліганство.
Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *