Незалежна громадсько-політична газета

Пам’ять про подвиг Героїв маємо зберегти на віки!

«Ми повинні пам’ятати усіх, хто став на захист України від російських окупантів і поклав життя за цілісність своєї держави, її незалежність, і за наше світле майбутнє».

Dzięki czasem opublikowania artykułu moje doświadczenie z Super Kamagra rozpoczynosi o występieniu największej od 100.000 widzisów, więcej od dzieci pojemności dla swoich konta, największe bezpieczeństwo.

Так вважає камінь-каширський активіст, депутат міської ради попередніх скликань Богдан Калюх. Чоловік звертає на це увагу, бо певен, що час уже подумати про місце, де можна було б висловити свою вдячність за такий подвиг наших краян, вшанувати їх пам’ять.

герої не вмирають«Ми бачимо, що у багатьох містах та селищах уже є такі місця. Десь встановлені пам’ятні дошки своїм землякам, десь є меморіали, стели. До них підходять люди, кладуть квіти, ставлять свічки. Вони вклоняються, моляться, згадують добрим словом та дякують… І так має бути. Ми теж повинні подбати про відповідне місце», — каже Богдан Іванович.

Він звертає увагу на те, що наразі у Камені-Каширському є дошка пам’яті (вона розміщена в приміщенні адмінбудинку), але на ній лише дев’ять захасників, які поклали життя за Україну. Тепер же кількість загиблих значно більша. І сумні звістки продовжують надходити з фронту. Наразі в районі вже близько сотні родин втратили близьких через агресію російських окупантів.

«Наші хлопці поклали на вівтар незалежності України найцінніше – свої життя. Вони загинули, щоб наша земля звільнилася від ворога, щоб відродилася і почала новий історичний відлік. Ми маємо зрозуміти, що ось це відродження має супроводжуватися і з належним вшануванням пам’яті тих, хто зробив задля цього найбільше», — додає Богдан Калюх.

Відтак чоловік пропонує встановити дошку пам’яті, де б були усі бійці, які воювали і загинули за Україну упродовж 2014-2022 років. Розмістити її пропонує вздовж тротуару, що веде від кафе «Дружба» до вулиці Шевченка (у напрямку до приміщення поліції), понад парканом довкола Свято-Іллінської церкви.

Нагадаємо, що свого часу уже піднімалося питання про встановлення пам’ятного знака, який би засвідчував славу Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО. Зокрема, ще у 2017 році велася мова про створення або скверу пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО на земельній ділянці, що межує із районним центром зайнятості, або меморіального комплексу шляхом реконструкції пам’ятного знаку борцям за волю України. До обговорення закликали громадськість, щоб почути пропозиції та визначитися. Зрештою до конкретних дій так і не перейшли.

Представники громадської організації «Ветеранів АТО «Побратим», які були ініціаторами встановлення пам’ятки, кажуть, що задум обов’язково буде реалізований.

«Богдан Іванович висловлює слушну думку. І до його ідеї можна прислухатися. Змінилися масштаби війни і, на жаль, кількість загиблих у ній постійно зростає. Забувати про них не маємо права. Тож на відведеній земельній ділянці пам’ятний знак обов’язково встановиться. У нас називаються вулиці іменами земляків-Героїв і, певен, будуть називатися. Згодом продумуватимуться інші варіанти вшанування їх подвигів, щоб пам’ять про них засвідчувалася в усіх куточках Каменя-Каширського, а не лише у його центрі», — каже член ГО «Ветеранів АТО «Побратим» Сергій Шумік.

Керівництво районної влади також погоджується з тим, що місце, де б можна було вшанувати всіх загиблих земляків на війні, має бути.

«У деяких громадах краю вже є пам’ятні місця на честь полеглих захисників-земляків. У центрі Камінь-Каширського району, вірю, з часом теж з’явиться. Питання, яким воно буде, — непросте і до нього слід підходити виважено. Наразі максимум зусиль спрямовуємо на спорудження фортифікаційних споруд вздовж кордону з білоруссю», — зауважує голова Камінь-Каширської РВА Ольга Ващук.

Відтак питання, яким та де має бути місце вшанування усіх, хто загинув за нашу з вами незалежність, залишається відкритим. Тож наші читачі можуть ділитися своїми ідеями та пропозиціями щодо цього. Так само висловлювати свою думку з приводу актуальності порушеного питання.

Втім, чи буде у Камені-Каширському якийсь незвичний монумент, встановлена меморіальна дошка, або ж якась інтерактивна стела, чи просто тихий сквер – світлу пам’ять наших героїв-захисників бережемо і будемо берегти. Бо їм завдячуємо сьогоднішнім і майбутнім.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *