Незалежна громадсько-політична газета

Ой радуйся, земле, ЗСУ переможуть!

Зберігаючи давні традиції, під час новорічно-різдвяних свят жителі Камінь-Каширської та Сошичненської громад доклали максимум зусиль, аби допомогти нашим воїнам, котрі несуть службу на передових позиціях фронту. Більше сотні тисяч гривень вони зібрали, щедруючи задля єдиної мети, — перемоги над ворогом.

unnamed (2)У минулому номері «Полісся» ми розповідали по наших невтомних волонтерів різного віку і соціального статусу, які здійснювали традиційні віншування з нагоди релігійних зимових свят, тим самим підтримали наших солдатів, закупивши автомобілі, військову амуніцію, технічні прилади та багато інших необхідних речей, що їх наразі бракує для повноцінного ведення війни. Щоправда інформацію про старання усіх без винятку краян журналісти не змогли вмістити в одну публікацію, а відтак про самовідданих та найбільш активних благодійників є доцільним продовжити розповідь.

unnamed (3)Так, для збору коштів на потреби ЗСУ в одних населених пунктах влаштовували благодійні концерти, в інших — щедрували у домівках, організовували різдвяні вертепи, возвеличували Різдво Христове на вулицях, у трудових колективах тощо. Своєю чергою люди доброзичливо приймали колядників та охоче долучали і свій внесок, аби підтримати армію.

Таким чином 30 тисяч 621 гривню зібрали для військових учні Хотешівського ліцею. Діти разом із класними керівниками, незважаючи на несприятливі погодні умови та бездоріжжя, доклали частинку своєї душі і милосердя задля наближення перемоги.

unnamedДо придбання ліків та парафіну, з якого виготовляють окопні свічки на фронт, долучилися школярі Пнівненського ліцею та учні Соснівської філії. Загалом заколядували майже 4 з половиною тисячі гривень.

У Погулянці щедрувальники місцевого аматорського фольклорного колективу «Погуляночка» зібрали 25 тисяч гривень. Як зазначили самі учасники колективу, це неймовірна сума, яку вдалося виручити для захисників у такому малому селі. Нащедровані гроші розподілятимуть згідно потреб воїнів, уродженців старостинського округу.

Наполегливі сошичненці теж не втомлюються підтримувати армію. Цього разу до багатотисячної грошової підтримки, зібраної жителями громади в період новорічно-різдвяних свят, свій вклад додали прихожани місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці. За освячення хат та щедрування назбирали п’ятдесят одну тисячу гривень.

Згуртувалися задля перемоги і парафіяни Свято-Покровського храму села Піщане. Для закупівлі побутового реманенту, бензопил та комплектів одягу воїнам, котрі боронять рубежі держави на Харківському, Запорізькому напрямках, піщанці склали 41 тисячу гривень.

Леся МІНІБАЄВА.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *