Незалежна громадсько-політична газета

Це не «лежачі поліцейські», а пародія!

Так водії характеризують штучно насипані з щебеню обмежувачі швидкості на вулицях міста. За останні кілька років на автошляхах і вулицях міста, переходячи дорогу, загинуло близько десятка жителів, ще більше зазнали різного роду травм. Приміром, два роки тому на вулиці Ковельській на пішохідному переході водій іномарки навіть збив на смерть вагітну жінку. Чи можна було б цьому запобігти, якби на дорогах, де люди потрапили під авто, були вже тоді “лежачі поліцейські”? Пішоходи впевнені: так. “За” пішохідні переходи і водії міста. Вони лише вимагають, щоб їх встановлювали згідно державних технічних стандартів…DSC_0060

Найефективніший спосіб змусити автомобіль пригальмувати перед пішохідним переходом — встановити з обох його боків пристрої примусового зниження швидкості (більше відомі як “лежачі поліцейські”). Здавалося б, треба поставити їх на аварійно-небезпечних ділянках — і пішоходи будуть живі, і водії навчаться дотримуватись правил. Щоправда, не все так просто.

Цього літа з’явилися вони масово і на вулицях Каменя-Каширського. Правда, якісь незграбні, насипані з дрібного щебеню, як кажуть, “на око”, схожі на пародію. Тож після їх появи водії справедливо почали нарікати, що “лежачі поліцейські” не відповідають стандартам. Жителі говорять, що навіть зупинившись, їх не можна проїхати так, щоб добряче не струсонуло підвіску автомобіля. Отож, природно, що водії почали бити на сполох.

Жінка на ім’я Тамара каже, що їздить напрочуд обережно та повільно. Але й це не рятує ходову частину її автівки, коли вона долає “лежачого поліцейського” на вулиці Перше травня.

Вадим — водій рейсового автобуса зі стажем. Це його основна робота. Обурюється: їздити у нас по вулицях, де лежать ці технічні обмежувачі швидкості, просто жахливо.

— Звісно, в певних місцях вони потрібні. Але вони повинні мати якийсь технічний стандарт, щоб не шкодити тому ж автомобілю. А то поналіплювали поперек доріг гірок. А те, що вони “б’ють” людські машини, всім байдуже, — зазначає чоловік.

Обурення станом “лежачих поліцейських” висловлюють і самі представники міської влади. Так нещодавно до відділу поліції із заявою звернулася депутат Камінь-Каширської міської ради Інна Бігун, в якій попросила правоохоронців перевірити правомірність встановлення окремих “лежачих поліцейських” на вулицях міста.

Валентин Чих, начальник Камінь-Каширського відділу поліції, ось що розповів нам з даного приводу:

— Я також за те, щоб біля всіх шкіл і дитсадків були встановлені обмежувачі швидкості. Однак так звані “лежачі поліцейські” — це елементи примусового зниження швидкості автомобілів й існують чітко визначені правила й стандарти щодо їхнього застосування. Їх можна встановлювати, зокрема, в районі дитячих та навчальних закладів, зон масового відпочинку. Існують і заборони на їх встановлення. Приміром, їх не дозволяється ставити на магістральних вулицях. Наразі наші експерти проводять відповідні перевірки та визначають, чи відповідають нормам “лежачі поліцейські”, встановлені цьогоріч міською владою на вулицях Каменя-Каширського. Але уже з впевненістю можна сказати одне: якщо водії нарікають, що ці пристрої псують автомобілі, то значить, з цими “поліцейськими” щось не так.

Олесь Федорович.

НОВИНИ
3 comments on “Це не «лежачі поліцейські», а пародія!
  1. Звичайний конфлікт інтересів – ВСІ пішоходи міста, а їх більшість, задоволені. А думка обнаглілого маршрутчика, винесена як головна, цікавить тільки автора, який пару тижнів тому хвалив “молодого ініціативного”, начальника комунгоспу, а тепер боїться назвати його прізвище, щоб не прогнівити Укроп. Каденчук виходить з ситуації як може – молодець. Я впевнений, що Бондар, котрому не можна більше обиратись, робить це не для піару , а для тих бабусь, ледь встигають шморгати з-під коліс обнаглілих водіїв. Щодо звернення Інни Бігун, то перевірка якості виконання дорожних робіт, сумнівне заняття для міліціонерів. Давайте завалимо їх зверненнями про неправомірне використання водопровідної води для поливу огородів, нецільове використання сміття алкашами, які вибирають метал з сіттєзвалища, де вивезені відходи є комунальною власністю. На що рекомендую звернути увагу цьго пильного депутата.

    • Шановний, Ваші слова майже недоречні треба бути стовпом посеред міста щоб навалити асфальту посеред дороги й при цьому сказати – дивіться у Нас вже “лежачі поліцейські”. Це ні які не лежачі це натуральні гроби посеред дороги. К-Каширський може продавати ексклюзив, такого ще немає в Україні ніде. Таких лежачих вперше бачимо. Пані Біігун коректно та фахово внесла на сесію свої пропозиції і вони вже на третій день були враховані хоч і не вповній мірі.

  2. Зато Наш чудовий Мер вже прозвітував на сесії міської ради про сотні листів подяк від жителів К-Каширська. очевидно “лежачі поліцейські” це данина європейському місту в центрі Полісся.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *