Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширський поріднився із Корсунем-Шевченківським

Хоча нас розділяють сотні кілометрів, однак у Черкаській області уже багато чули про наше волинське містечко. Днями волонтери фонду доправили туди із Каменя-Каширського черговий вантаж для тих, хто потребує матеріальної підтримки. А звідти привезли й урочисто вручили Подяку нашому міському голові Вікторові Пасю від Корсунь-Шевченківської міськради, як символ вдячності мешканців їхнього населеного пункту жителям та доброчинникам нашої громади.

зображення_viber_2022-08-02_14-34-37-014

наші волонтери з мером Корсуня вивантажують допомогу з Каменя-Каширського

Фонд «Довкілля Волині» діє з 2020 року. Із початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну він об’єднав навколо себе чимало волонтерів та зорієнтував свою діяльність насамперед на гуманітарній допомозі внутрішньо переміщеним особам, військовослужбовцям, родинам бійців, дітям-сиротам й особам з інвалідністю. Благодійний осередок співпрацює із доброчинними донорами із багатьох країн світу, серед яких зустріч біля Кобзаря__наші волонтери у Корсуні з їхнім мером

Польща, Шотландія, Німеччина, США і т.д. Допомогу видають відповідним категоріям осіб як у Камені-Каширському, так і доправляють безпосередньо у військові частини й госпіталі, дитячі будинки, на передову тощо.

зображення_viber_2022-08-02_14-39-58-829 волонтери фонду в Корсуні вивантажують допомогу від камінь-каширців

«Саме в Корсунь-Шевченківський ми доставили чи не найбільше вантажів для переселенців. Камінь-каширці здійснили туди декілька поставок продуктів харчування, медикаментів й інших засобів першої необхідності. Тож рішення про братерство наших міст побудоване на кількамісячній співпраці. Зараз там перебуває навіть талісман нашого благодійного осередку – хаскі Луна, яка спромоглася двічі перемогти смерть: першого разу їй вдалося вирватись із воєнного пекла зі Слов’янська, вдруге – вижити після кліщового енцефаліту вже в Корсуні.

талісман Луна

Витрати на лікування тварини, переїзд та інші найнеобхідніші речі повністю спустошили господарів. Не було за що придбати їжу, в тому числі й для собаки. Наші волонтери підтримали не тільки їхню родину, але й забезпечили кормами Луну. Ця хаскі стала символом незламності духу для кожного, в чию домівку увірвалась війна», – розповів голова правління фонду Валентин Бродовський.

вручають нагороду Пасю від мера Корсуня

подяка мерові Каменя

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *