Незалежна громадсько-політична газета

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З КОЛИСКИ, ДЕ ТИ НАРОДИВСЯ!

Сьогодні, коли сонце затьмарене кіптявою війни, у душі немає місця для свята у звичному розумінні слова. Натомість її наповнили почуття гордості за свою країну і її захисників, співчуття рідним загиблих воїнів, ненависті до ворогів. Віримо, що настане день нашої ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ над рашизмом. Бо ми боремося за волю і свободу своєї держави, за право на життя української нації. І нехай нам у цьому допоможе Бог!

unnamed (11)28 липня Україна вперше відзначила День державності

Минулого року президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята — Дня української державності, яке символічно відзначатимуть щороку в День хрещення Київської Русі (цьогоріч 1034 річниця) та буде вихідним.

unnamed (2)Україна — самостійна, вільна, неподільна держава, а її народ у час жорстокої війни як ніколи об’єднаний великою ідеєю спільної перемоги над багатовіковим ворогом, творить державність сьогодні та усіма силами протистоїть агресору.

unnamed (4)Про зміст та важливість цього свята, що має глибоке історичне коріння говоритимуть майбутні покоління, прославляючи нашу непереможну, незламну, непокорну українську націю. Тож нагадування про багатовіковий культурний досвід,самобутність українців стало головним меседжем святкування Дня державності і на теренах Камінь-Каширщини.

unnamed (9)Церемонію відкрили підняттям синьо-жовтого стягу поряд із будівлею районної адміністрації та покладанням квітів пам’ятнику українським борцям. Урочистості продовжилися патріотичним флешмобом: присутні розгорнули тридцятиметровий прапор перед входом до приміщенням РВА. Та це не єдині заходи з нагоди цього знакового свята.

Площу Культури у райцентрі організатори умовно поділили на дві локації. З одного боку — концертний майданчик, з якого, піднімаючи дух національної ідейності, лунали патріотичні пісні у виконанні творчих колективів громади.

unnamed (14)Паралельно на іншій стороні розгорнули благодійний ярмарок. До уваги потенційних покупців, зокрема, представники педагогічних колективів громади, старостинських округів підготували оригінальні вироби ручної роботи, сувеніри з українською символікою, мед, кондитерку тощо. Продукція народних умільців та смаколики за лічені хвилини знайшли своїх поціновувачів, а гроші за реалізований крам, передали на ЗСУ.

unnamed (5)Як зазначив в.о начальника управління гуманітарної політика Камінь-Каширської міської ради Сергій Лукашук, не існує і дня, щоб у різний спосіб наші земляки не попіклувалися про воїнів, а тому, задля підтримки армії було прийнято рішення встановити на площі і благодійну скриньку. Відтак силами небайдужих активістів спільно з коштами, вирученими з ярмарку вдалося назбирати 60 тисяч 22 гривні.

unnamed (12)«Таким чином камінь-каширці та гості міста мали змогу зробити свій внесок на підтримку наших бійців. Адже берегти єдність і працювати на перемогу — найголовніше національне завдання», — зазначив Сергій Лукашук.

Леся МІНІБАЄВА.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *