Незалежна громадсько-політична газета

«Клацанням у телефоні» реально можна заробляти

На сучасному етапі розвитку суспільства з’явилося безліч нових і невідомих раніше професій: копірайтер, SMM менеджер, таргетолог, сторі-мейкер. Такі слова переповнили ринок праці і продовжують активно просочуватися у наше повсякденне життя.

N5mjuhvFhu7kzgYc6mxRJyk8PuSGHd2xLzTx6HKZ

Нове — не означає незнайоме. Кожна з цих спеціальностей з’явилася на основі тих професій, які вже давно заполонили наш фаховий простір і успішно там панують. Наприклад, сучасний SMM менеджер – це той самий редактор у газеті чи журналі. Він також вибудовує концепцію видання, працює над покращенням вигляду сторінок та ретельно відбирає матеріали для друку.

У соцмережі «Instagram» сторі-мейкер працює над створенням контенту для Stories (15-секундні відеоролики або фото з додаванням тексту, позначок і смайлів-емодзі). У звичайному житті подібні обов’язки виконує графічний дизайнер – збирає зображення, робить анімації та редагує їх.

Що ж до копірайтера, то його основне завдання – подавати інформацію в доступній формі так, щоб вона запам’яталася. Він також іноді відповідає за написання рекламних текстів або слоганів, створює головні повідомлення. Ця професія нерозривно пов’язана із журналістикою та письменництвом, адже вимагає базових навичок у письмі та вміння аналізувати прочитане.

Однак, не варто недооцінювати нові професії лише через те, що вони десь там, «в Інтернеті». Саме фахівці з маркетингу у соціальних мережах врятували багато малих бізнесів від цілковитого занепаду під час пандемії. А зараз вони адаптовують свою діяльність до сучасних реалій і роблять усе можливе для того, аби підприємницька галузь в онлайні продовжувала працювати так само, як і до війни.

«Працювати SMM менеджером у нашому місті цілком реально, та не кожен зможе. Без творчого потенціалу і вміння «бачити кадр» нічого не вийде, адже на цьому базуються концепція та основи ведення сторінки бізнесу в соцмережах. Буває, комусь краще вдається фотографувати, іншому – запускати рекламу або ж консультувати покупців. Однак, справжній професіонал у сфері SMM повинен вміти робити все з вищесказаного. Багатозадачність – це не завжди погано. Усе взаємопов’язане. Якщо фотографія одягу зроблена погано – товар не придбають, а значить власник втратить клієнта. Здавалося б, дрібничка, але ж яка важлива!», – розповідає підприємиця Людмила.

Світ прогресує з шаленою швидкістю. От і мешканці Камінь-Каширщини знаходять для себе нові можливості у цій сфері. Що ж до оплати праці, то за послуги фахівця з маркетингу у соціальних мережах цілком реально можна заробити до 5 тисяч гривень. Тож це прекрасна можливість реалізувати свій потенціал та випробовувати себе у чомусь новому для тих, хто давно цього хотів.

Софія КРУЧІНІНА.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *