Незалежна громадсько-політична газета

Куди поїхати «на шашлики»

Цьогоріч на Волині з 23 березня діє заборона на відвідування населенням лісових масивів, особливо у прикордонних районах. Право перебувати там мають тільки силовики, військові, рятувальники та лісівники. Заборона поширюється і на зони відпочинку, які знаходяться в глибині лісу. Однак можливим лишається відпочинок у придорожніх рекреаційних пунктах. Таких по Волині наразі 125, на Камінь-Каширщині – 17

280582661_953388868666833_7260840228984651739_n

Як розповідають у ДП «Камінь-Каширське ЛГ», продовжує діяти заборона відвідувати ліси району – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема, і велосипедів. Громадяни нестимуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф за це може сягати кількох десятків тисяч гривень. Однак дозволено проводити час у межах придорожніх рест-ділянок.
Один із таких облюбованих відпочивальниками куточків нашого краю – «Романів Острів», який розташований по автошляху Камінь-Каширськ – Великий Обзир. Окрім охайних альтанок та великого дитячого майданчика, він славиться смачною водою, яку можна скуштувати і набрати додому. У цьому ж дорожньому напрямку розкинулась ще одна зона – «Заріччя».
Одним із улюблених місць відчинку, дозволених зараз для відвідування, лишається мальовниче озеро Озюрко. Цей гідрологічний заказник місцевого значення розташований на околиці райцентру по трасі у напрямку села Седлище. На цьому ж шляху завітати також можна у «Сосновий бір».
Зупинитися на перепочинок по трасі Камінь-Каширський – Ковель охочі зможуть у «Соснячку» та «Грушці», а подорожуючі автошляхом Камінь-Каширський – Ратне натраплять на «Щирбу», «Боровичок», «Межовий». Трасою із райцентру на Маневичі розташувались ще дві зони відпочинку – «Хутір» та «Зустріч».
Окрім уже згаданих, на теренах Камінь-Каширщини дозволено відвідувати також такі зони відпочинку: «Соснячок» (Карпилівка – Верхи), «Смольна» (Адамівка – Видричі), «Дубицьке» (Камінь-Каширський – Клітицьк), «Ситче» (Камінь-Каширський – Оленине), «Ставки» (Піщане – Верхи), «Тихо -2» (Видертське лісництво).
Майже кожен пункт облаштований альтанками, смітниками, вбиральнями, стоянками для автомобілів, лавочками, зонами для вогнища, гойдалками, дитячими ігровими конструкціями, деінде є навіть волейбольні поля.
«Просимо земляків та гостей нашого краю поважати працю лісівників і лишати місця відпочинку в чистоті та порядку, а також дотримуватися правил пожежної безпеки. Адже у згаданих пунктах можна відпочивати на довоєнних умовах. Так, зокрема, у межах зони відпочинку, але лише в спеціально відведених для цього місцях, дозволяється розводити багаття. Зважайте, що настав пожежонебезпечний посушливий період. Не забувайте – в країні триває війна! Тож будьте пильними та відповідальними, вирушаючи на пікнік», – наголошує начальник ОЗЛ ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Юрій Махмет.

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *