Незалежна громадсько-політична газета

Хтось знову «попасся» на клумбах

У Камені-Каширському «природолюби» внадилися на громадські квітники.

 

284356571_1187742185320474_1872878227847967337_n

Нещодавно на клумбах біля обеліска Слави «добродії» покрали квіти, висаджені минулого місяця. Як розповідає керівник Центру безпеки Камінь-Каширської міської ради Петро Герасимик, кущики квітів не просто понищили, а викопали з корінням.

Очевидно, комусь захотілося їх пересадити  в інше місце, — припускає Петро Михайлович. Але, каже, задля цього виховані люди не стануть так чинити. Тож зловмисників за такі речі було б добре покарати.

Відтак жителі міста вкотре звертають увагу, що в Камені-Каширському таки бракує відеокамер спостереження. Бо крадуть квіти на громадських квітниках тут не вперше. У попередньому випуску газети ми розповідали про крадіжку більше десятка кущів троянд біля Свято-Миколаївського храму. Минулого тижня таке кричуще хамство сталося у дворі міського ліцею №2. Там із клумб поцупили не лише квіти, а й кущі туй.

«Сьогодні вночі, після першого дня літа, для клумби весна закінчилась в прямому і переносному значенні. Чиясь рука посміла вирвати ці квіти, знищити їх. Забракло комусь і двох туй, яких викопали з тієї ж клумби. Ці деревця дарували і саджали випускники нашої школи. Тож це не просто рослини — це пам’ять про дитинство, це оберіг шкільних років», — пише «шкільна родина» у мережі «Фейсбук». У спільноті зауважують, що ця крадіжка ніби і не смертельна річ — он хлопці кладуть свої життя на передовій, але болить те, що «поки хтось жертвує життям, інший дозволяє собі «дрібне», але таке дике хамство».

Тож хочеться сподіватися, що авторів таких ганебних вчинків таки буде покарано, а в недалекому майбутньому у місті буде встановлена достатня кількість відеокамер для стеженням за правопорядком.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *